עיריית תל-אביב תשלם 175 מיליון שקל כדמי השתתפות בפרויקט הרכבת הקלה בעיר, הקו האדום. מהסכם שגובש בין העירייה למשרד האוצר, ואשר ייחתם בשבוע הבא, עולה כי העירייה תשלם 100 מיליון שקל בשש השנים הראשונות בפרויקט, ו-75 מיליון שקל בפריסה ל-15 שנים.
עיריית תל אביב הודיעה, כי תגבה ארנונה מהזכיין, בסכום מצטבר של 6.8 מיליון שקל בשנה. העירייה התחייבה בפני החשב הכללי באוצר, ירון זליכה, שכל הארנונה תועבר למדינה ב-10 שנים הראשונות, וב-10 השנים הבאות תעביר 50% מהארנונה.
משרד האוצר ניסה לחייב בחוק את הרשויות המקומיות בהן עובר הפרויקט (ת"א, פתח תקווה, רמת גן, בני ברק ובת ים) להשתתף במימונו, בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, בניגוד להסכמות שגובשו. בשבוע שעבר תקף פורום ה-15, המאגד בתוכו את 15 הערים הגדולות, את חיובן בתשלום בחוק. ועדת הכלכלה קיבלה את עמדת ראשי הערים וקבעה, כי נושא המימון לא יהיה חלק מחוק ההסדרים.
מנכ"ל עיריית ת"א, מנחם לייבה אמר "עם כל חילוקי הדעות מדובר בפרויקט אסטרטגי חשוב, ואנחנו נעשה הכול כדי שנצליח. אנחנו מוכנים להשתתף כספית. האוצר הפעיל נגדנו חקיקה כוחנית ולא הגיונית ודרך כזו בפרויקט מורכב, עלולה להביא לקריסתו. אנחנו אומרים לאוצר תתעשתו ומספיק עם שכרון הכוח. אנחנו באים עם ידיים נקיות ועם רצון לשתף פעולה ולשלם. אבל בשום אופן לא מתוך צעדים אלימים של חקיקה".
לעניין חיובי הארנונה אמר לייבה: "אנחנו עומדים בכל תוקף שהתחנות יהיו מבנים גדולים שיחויבו בארנונה, כמו כל מבנה במדינת ישראל. הזכיין ישלם ארנונה מופחתת שתואמת את השימוש".
על-פי יוזמת החקיקה, עיריית תל אביב-יפו היתה אמורה לשלם 500 מיליון שקל, אך ע"פ ההסכם תשלם רק 175 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.