משרד הביטחון: נהנים פעמיים

פנסיה תקציבית ושכר גבוה למרבית בכירי משהב"ט. 30 השיאנים הם עובדי מחקר וראשי מינהלות ומיזמים. ובכל זאת - השכר ירד מתחת ל-70 אלף שקל

בעל השכר הגבוה ביותר במשרד הביטחון (משהב"ט) לשנת 2004 הוא תא"ל מיל' פרופ' חיים אשד, ראש מינהלת החלל ותוכנית פיתוח החלל של ישראל במשהב"ט, והכוח המניע שמאחוריה. שכרו החודשי ברוטו של אשד הוא כ-53.3 אלף שקל. גם בדו"ח הקודם עמד אשד בראש בעלי השכר הגבוה במשרד. שני הבאים אחריו ברמת השכר נמצאים בדומה לאשד, בדירוג עובדי המחקר ושכרם 52.6 אלף שקל ו-48.2 אלף שקל לחודש.

במקום הרביעי ברמת השכר (המספרים הם ברוטו) במשרד מדורג המשנה-למנכ"ל וראש אגף מחלקת הביטחון, יחיאל חורב, עם שכר חודשי של כ-47.7 אלף שקל, נמוך בכ-2,000 שקל לעומת שכרו החודשי ב-2002, על-פי הדו"ח הקודם. אולם שכרו השנתי של חורב הוא הגבוה ביותר במשהב"ט, והסתכם בכ-660.8 אלף שקל בשנת 2004. על-פי השכר השנתי, השכר החודשי הגיע לכ-55 אלף שקל.

מנכ"ל משהב"ט, אלוף מיל' עמוס ירון, שפרש לפני שנה, דורג רק במקום החמישי ברמת שכרו, כ-45.9 אלף שקל. שכרו השנתי נפל בכ-100,000 שקל מזה של חורב, והסתכם בכ-562.6 אלף שקל.

בדו"ח הקודם על השכר בשנת 2003, נהנה אחד מראשי המינהלות במשהב"ט משכר חודשי של כ-70 אלף שקל, שכר שלא קיים עוד במשרד. ב-30 המקומות הראשונים ברשימת שיאני השכר במשרד, מדורגים 17 עובדי מחקר, שחלקם מועסקים בתפקידים בכירים במינהלת פיתוח אמצעי-לחימה ותשתיות (מפא"ת) . השאר, ראשי מינהלות עצמאיות ופרויקטים טכנולוגייים.

ראש מינהלת חומה, האחראי להגנת המדינה מפני טילים בליסטיים, אריה הרצוג, מדורג במקום השביעי עם שכר חודשי של כ-43.6 אלף שקל. שכרו השנתי הסתכם בכ-567 אלף שקל.

משרד הביטחון מציין, שרק כ-40%-50% ממרכיבי השכר שמופיעים בדו"ח הממונה על השכר, מוכרים בחישוב השכר לצורך תשלום הפנסיה.

וזה נוסף לפנסיה תקציבית

שכרו החודשי של ראש היחידה לשירותים רפואיים באגף השיקום של משהב"ט, ד"ר דן דולפי, כ-43 אלף שקל, מדורג במקום השמיני בטבלת השכר. בדו"ח הקודם הוא דורג במקום התשיעי, עם שכר חודשי גבוה יותר בכ-5000 שקל. במקום העשירי בטבלת השכר במשרד מדורג אלוף מיל' יוסי בן-חנן, ראש האגף לסיוע וייצוא ביטחוני (סיב"ט), ששכרו היה כ-41 אלף שקל לחודש. בדו"ח לשנת 2002 הסתכם שכרו בכ-47.5 אלף שקל לחודש. במקום ה-12 נמצא ראש אגף תכנון מדיניות וקשרי-חוץ ביטחוניים, אלוף מיל' עמוס גלעד, עם שכר של כ-39.5 אלף שקל.

יצוין, כי רבים מהבכירים במשהב"ט הם אנשי צבא-קבע לשעבר, בדרגות אלוף, תת-אלוף ואלוף-משנה, שנהנים מפנסיה תקציבית גבוהה, בנוסף למשכורתם החודשית.

במקום ה-14 מדורג (בדירוג עובדי המחקר) ראש היחידה לקישרי-חוץ ולשת"פ טכנולוגי, רמי יונגמן, ששכרו כ-39 אלף שקל. במקום ה-15 בטבלת השכר של משהב"ט מדורג תא"ל מיל' דוד שובל, בעבר ראש סיב"ט, וב-2004 היה ראש משלחת משהב"ט בגרמניה. שכרו החודשי כ-38 אלף שקל. ראש מפא"ת, תא"ל מיל' שמואל קרן, מדורג במקום ה-19 עם שכר של כ-37 אלף שקל, בכאלף שקל פחות מבדו"ח הקודם.

במקום ה-20 מדורג ראש היחידה למערכות הנדסיות במפא"ת, ששכרו כ-36.7 אלף שקל. ראש היחידה הארצית לשירותי שיקום, מדורג אחריו עם שכר של כ-36.4 אלף שקל, ואחריו ראש מינהלת מטוסים-ללא-טייס (מל"טים) במפא"ת, ששכרו כ-35 אלף שקל לחודש.

הסגן משתכר יותר מהראש

עם רשימת בעלי התפקידים במשהב"ט ששכרם גבוה מ-25 אלף שקל לחודש, נמנים סגני המנכ"ל וראשי אגפים. סמנכ"ל המשרד וראש מינהל ההרכשה (מנה"ר), אהרון מרמורוש, מדורג במקום ה-23 בטבלה עם שכר של כ-34.8 אלף שקל, כמעט 3,000 שקל לחודש יותר מבדו"ח הקודם. סגנו משה שלו, שנמצא בדירוג עובדי המחקר, מדורג לפניו עם שכר חודשי של כ-37 אלף שקל, בכ-4,000 שקל פחות מבדו"ח הקודם.

ראש אגף מל"ן העוסק במחשבים, משה זעירא, מדורג בטבלת השכר במקום ה-26, עם שכר של כ-34 אלף שקל. נציב קבילות החיילים, תא"ל מיל' אבנר ברזני, מדורג במקום ה-33 בטבלה, עם כ-31.8 אלף שקל. ראש אגף בינוי מקבל כ-30 אלף שקל. ומבקר מערכת הביטחון, תא"ל מיל' יוסי ביינהורן, בעבר מזכירו הצבאי של שר הביטחון, מקבל שכר דומה.

סגן-בכיר לראש סיב"ט, מאיר שליט, מדורג במקום ה-48 בטבלה, ושכרו כ-29.8 אלף שקל. ראש מינהלת עיר הבה"דים, תא"ל מיל' חיים ברק, שפרש, ושעבד על-פי חוזה-אישי, בשכר של כ-29.3 אלף שקל. אחריו מדורג אל"מ מיל' דני תירזה, ראש מינהלת "קשת צבעים", האחראי על קביעת מיקום גדר ההפרדה, עם שכר זהה לשל קודמו.

היועצת המשפטית שחל משהב"ט, עו"ד צביה גרוס, מדורגת במקום ה-77, עם שכר של כ-25 אלף שקל. לדברי גורמים במשרד, הסיבה לשכרה הנמוך יחסית היא, שגרוס אינה נוהגת ברכב ולא נהנית מתשלומים על החזרי החזקת רכב.

היועצת הכלכלית של משהב"ט, חמדה מרק, שמדורגת במקום ה-86, השתכרה כ-25 אלף שקל בחודש. וסוגר את רשימת בעלי התפקידים הבכירים הסמנכ"ל וראש אגף משאבי-אנוש, צבי כהן, ששכרו החודשי כ-25 אלף שקל לחודש.

דוברת משרד הביטחון, רחל נידק-אשכנזי, אמרה בתגובה, כי משהב"ט אינו קובע את רמת השכר, אלא מיישם את הסכמי השכר של האיגודים המקצועיים, שעליהם חתם הממונה על השכר במשרד האוצר, בהסכמים קיבוציים ארציים. לדבריה, המשכורת מבטאת בין היתר, תשלום בגין רכב ועבודה בשעות נוספות, שהיא מאפיין הכרחי וחריג בעבודת המשרד, שנדרש לתת מענה לצה"ל לאורך כל שעות היממה. "