ההחלטה של שר התחבורה, שאול מופז, להדיח שלושה בכירים ברכבת ישראל אינה ישימה משפטית ומעשית - כך אומרים היום (ג') גורמים בכירים בענף התחבורה וגורמים משפטיים. מופז הודיע אתמול למנכ"ל הרכבת, עופר לינצ'בסקי, לפעול להדחתם של סמנכ"ל הבטיחות של הרכבת, עמוס גלרט, קצין הבטיחות, יצחק שונמי, וראש תחום מפגשי מסילה-כביש יובל בלום.
מדובר בשלושה עובדים בכירים המועסקים בחוזה אישי. בלום וגלרט הם עובדים חדשים ברכבת ומכהנים בתפקידם חודשים ספורים בלבד. חוק רשות החברות (סעיף 32 א' 5) קובע כי הסמכות למנות ולפטר נושאי משרה המועסקים בחוזים אישיים, נתונה אך ורק בידי הדירקטוריון. לשר התחבורה יש אמנם סמכות להורות על קיום דיון בנושא, אך אין לו כל סמכות להדחה של עובדים בחברה ממשלתית.
עו"ד נחום פיינברג, מומחה לדיני עבודה, אמר ל"גלובס": "האמירה של השר היא בהחלט מהותית ומחייבת את הדירקטוריון לדון בה, אך שיקול הדעת הוא באופן חד משמעי של הדירקטוריון שמחויב לקבל החלטה עצמאית". יצוין כי לא ניתן בשלב הזה לפטר את הבכירים בשל הרכב חסר של דירקטוריון החברה. רכבת ישראל פועלת זה כמה חודשים בהרכב חסר של חברי דירקטוריון ובהיעדר יו"ר.
החלטתו של מופז התקבלה בזעם רב בקרב עובדי הרכבת. בכיר ברכבת אמר היום ל"גלובס": "מופז הורס בידיו את הרכבת במקום לגבות אותה. מופז למעשה השאיר את הרכבת לבד במערכה: ללא גיבוי של שר, בלי דירקטוריון ובלי יו"ר".
ביקורת נוספת התייחסה גם לאזהרה שקיבל המנכ"ל לינצ'בסקי. גורם בכיר ברכבת אמר כי "האזהרה היא בבחינת כרטיס צהוב. כולם יודעים שאחרי כרטיס צהוב בא כרטיס אדום והרחקה. כיצד יכול מנכ"ל לפעול באווירה שכזו?" לינצ'בסקי כינס היום את עובדי החברה והודיע להם כי הרכבת תמשיך בפעילותה ותמשיך להעמיד את נושא הבטיחות בראש סדר העדיפות.
מלשכת שר התחבורה נמסר: "שר התחבורה הורה למנכ"ל הרכבת לבחון את סיום תפקידם של שלושת הבכירים ולקיים את ההליכים הנדרשים לעניין זה. השר לא החליט להדיח, אלא הורה למנכ"ל הרכבת לבחון את סיום תפקידם של העובדים. ההחלטות בעניין זה יתקבלו על ידי מנכ"ל הרכבת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.