ספידן: נעתור לבית המשפט אם ניפסל בהתמודדות במכרז הרכבת הקלה בת"א

שכרה עו"ד המתמחה בתחום ה-BOT; ועדת המכרזים שוקלת לפסול את הקבוצה בשל מבנה הבעלות

קבוצת ספידן תעתור לבית המשפט אם תיפסל בהתמודדות במכרז הרכבת הקלה בת"א. הקונסורציום שכר באחרונה את שירותיו של עו"ד צבי אגמון המתמחה בדיני מכרזים בתחום ה-BOT, בנוסף לייעוץ המשפטי השוטף שמקבלת הקבוצה ממשרד יגאל ארנון. צעד זה בא בתגובה לכך שוועדת המכרזים שקלה לפסול את הקבוצה בשל מבנה הבעלות שלה.

בספידן אומרים היום (א'), כי הצעתה עומדת בכל תנאי המכרז ולכן אין הגיון בלפסול אותה. בכיר בקבוצה אמר: "נלך לבית המשפט ונמצה את כל האפשרויות המשפטיות העומדות בפנינו כדי להישאר במכרז. ההצעה של קבוצת ספידן היא הטובה ביותר גם בהיבט הכספי וגם בהיבט של לוחות הזמנים. לא מתקבל על הדעת שוועדת המכרזים תפסול את ההצעה הכי טובה שלה. ברור לנו שהשיקולים אינם ענייניים. אין ספק שצעד הזה לא יעמוד בביקורת משפטית".

בקבוצה רומזים, כי בעלי עניין מנסים להפעיל לחצים על הוועדה, כדי להביא לפסילת הקבוצה שנתנה הצעה כספית הזולה ב-300 מיליון דולר ממטרורייל, המתמודדת עם ההצעה במקום השני. קבוצת ספידן ביקשה מענק הקמה של 6.8 מיליארד שקל בעוד קבוצת מטרורייל דרשה 8.3 מיליארד שקל.

מקורבים לוועדת המכרזים אמרו, כי הם מעדיפים שחברת בומברדייה תוביל את הקבוצה בתקופת ההקמה.

בקבוצת ספידן אמרו, כי יהיו מוכנים לבצע את השינוי בבעלות אך ציינו כי בשלב הזה של המכרז יש בעיה משפטית לבצע זאת. לדעת גורמים הקשורים בפרויקט, הדרך היחידה לפתרון היא במקצה שיפורים שתדרוש הוועדה. במקרה שכזה צפויה ספידן להגיש הצעה מתוקנת של מבנה הבעלות והמתמודדות האחרות צפויות לשפר את הצעותיהן הכספיות.

בקבוצת ספידן שותפות חברת התשתיות האמריקנית פי.בי (פרסוננס ברינקרהוף); יצרנית הרכבות הקנדית בומברדייה; חברת BVG מגרמניה

וחברת אלפיניה מאוסטריה. השותפות הישראליות הן: האחים רויכמן, שפיר הנדסה המובילה את הקבוצה, תה"ל, קרדן ואביב.

את ההצעות הכספיות למכרז הרכבת הקלה הקו האדום, בהיקף של 10 מיליארד שקל, הגישו שלוש קבוצות: מטרורייל, ספידן ו-MTS.

מדובר בקו באורך של 22 ק"מ, מתוכם 10 ק"מ במנהרה מבת-ים עד פתח-תקווה. (ראה גם בגלובס נדל"ן)