גם אוניברסיטת קורנל שבעיר איתיקה (Ithaca) במדינת ניו-יורק, ארה"ב, מתחמשת בארכיטקטים מהשורה הראשונה לעיצוב מתחם הקמפוס, כחלק מהטרנד הנוכחי בעולם האקדמיה האמריקני.
במסגרת זאת, חשפה לאחרונה האוניברסיטה את תכנית האב לעיצוב הבניין של ביה"ס החדש לארכיטקטורה ואומנות - Milstein Hall - שהגה עבורה מעצב העל ההולנדי רם קולהאס (Rem Koolhaas) בהשקעה של כ-40 מיליון דולר.
כמיטב המסורת של הארכיטקטים המודרניים, גם הבניין החדש בקורנל יעוצב ברובו באמצעות פלדה וזכוכית, שנחשבים לחומרים פופולריים למדי בקרב מעצבי העל.
הבניין עצמו מתוכנן להכיל חדרי הרצאות, אודיטוריום בן 300 מקומות בעיצוב עתידני, ספריה ומרפסת גג, וייבנה כחלק מפרוייקט שמוגדר כיוזמה הראשונה של הדיקן החדש של ביה"ס לארכיטקטורה בקורנל, מוחסן מוסטפבי (Mohsen Mostafavi), אשר נכנס לתפקיד בקיץ 2004.
הבניין עצמו יתפרש על שטח של כ-40 אלף רגל, וצפוי להתאפיין בחזות נמוכה ומוארת, כפי שציין המעצב היפאני, שוהי שיגמטסו (Shohei Shigematsu) ממשרד OMA של קולאהס, המופקד על הפרוייקט.
אחד האלמנטים המרכזיים בו תהיה סוללה שתיבנה בתוך הבניין, אשר תקשר בין הקומות העליונות לתחתונות, ותיצור את המרחב הדרוש לבניית אודיטוריום ייחודי בתוכו.
אלמנט נוסף שיבלוט בבניין החדש, הנו החלפת המסדרונות המסורתיים שבין כיתות הלימוד בשטחים פתוחים שייכללו פינות עבודה ויצירה.
הפרוייקט כולו קרם עור וגידים כבר בשנת 1994. אז גייסה האוניברסיטה כ-10 מיליון דולר מהפילנטרוף היהודי, פול מילסטיין (Paul Milstein) לצורך ייזום הפרוייקט.
בשנת 2001 הוכרז הארכיטקט סטיבן הול (Steven Holl) הבריטי כאיש שיופקד על מלאכת העיצוב, בהמשך הוחלף הול בפירמת הארכיטקטים הגרמנית BLA ועם כניסת הדיקאן החדש הוחלט כי דווקא קולהאס ההולנדי יופקד על המלאכה.
בהתאם לתכנון הנוכחי, התחלת הבנייה צפויה בתחילת 2007 וחניכת הבניין מתוכננת לשנת 2009.
בין היתר, הוסבר כי מכיוון שהוחלט לשכן את ביה"ס לארכיטקטורה ולאומנות בכפיפה אחת, מדובר בפרוייקט בעל צרכים ומאפיינים שונים מזה שתוכנן בעבר.
"רצינו פרוייקט רב-תחומי וחיפשנו ארכיטקט שייצר עבורנו חללים מרובי אינטראקציות. מכיוון שמדובר בצרכים שונים מאלו שהוגדרו למעצבים הקודמים, החלטנו לבסוף לבחור בקולאהס", הסביר הדיקאן החדש את הבחירה.
קולהאס, 61, זוכה פרס פריצקר לארכיטקטורה ובוגר ביה"ס לארכיטקטורה של קורנל, נחשב לאחד המעצבים הבולטים בעולם. הוא פועל באמצעות חברת OMA (Office for Metropolitan Architecture) שהקים, הפועלת מהעיר ההולנדית רוטרדאם.
בין הפרוייקטים הבולטים שביצע בשנים האחרונות: מטה ענקית המדיה הסינית CCTV בבייג'ין שנבנה בהשקעה של כ-500 מיליון דולר, מרכז הקונגרסים בעיר קורדובה בארגנטינה, בניין שגרירות הולנד בברלין, ושורה של גלריות ומבנים באירופה ובארה"ב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.