שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, מבקש מבית משפט השלום בת"א להיענות לבקשתם של כלי התקשורת ולפרסם את עדותה של המתלוננת נגדו, בלי פרטיה המזהים. כזכור, עדותה של ה' נמשכה שעות ארוכות וניתנה במשך יומיים.
לדברי רמון, יש פער גדול בין הדברים שפורסמו בתקשורת, ובהם נטען שהתנפל לכאורה על ה', השכיב אותה בכוח על שולחן ונישק אותה, לבין עדותה שהושמעה בדלתיים סגורות בבית המשפט, ולכן יש אינטרס ציבורי בפרסום.
סניגוריו, עו"ד דן שינמן ונוית נגב, תקפו את הפרקליטות שמצד אחד מסרה לתקשורת פרטים על התלונה, ומנגד מתנגדת כעת לפרסם את עדותה.
הפרקליטות הודיעה כי היא מתנגדת לבקשה, בנימוק ש"בפרסום עדותה של ה' לא יהיה אלא כדי להשביע את יצר המציצנות". לטענתה, יש להבטיח למתלוננות בעבירות מין שדבריהן יישארו בין כותלי בית המשפט, וכי "האינטרס של מתלוננת זו ושל מתלוננות בפוטנציה לשמור על פרטיותן" גובר על העניין הציבורי.
משפטו של רמון צפוי להתחדש בשבוע הבא, ואז יפסוק בעניין הרכב השופטים, שהתיר בעבר לפרסם חלק מתשובתו של רמון לאישום.
בתוך כך, הודתה היום פרקליטת מחוז ת"א, עו"ד רות דוד, כי לאחר שנחשפה פרשת רמון, בוצעו האזנות סתר לשלושה אנשים במשך כיממה. ההאזנות בוצעו לטלפונים הסלולריים של המתלוננת ה', למפקדת שלה ולשולה זקן, מנהלת לשכת ראש הממשלה.
מכתב ששלחה ה' למפקדת שלה העלה את החשש כי מופעלים עליה לחצים לחזור בה מתלונתה. לכן, קיבלו במשטרה אישור מבית המשפט לבצע את ההאזנות, אולם כעבור פחות מיממה התפוגג החשש.
בשבוע שעבר הכחיש משרד המשפטים שבוצעו האזנות לשר רמון עצמו או למשרד ראש הממשלה, בו שירתה המתלוננת. במשרד המשפטים מתפתלים היום, וטוענים כי הודעת ההכחשה נגעה לכך שבחומר החקירה ישנם תמלילי האזנות סתר, והיא לא היתה הכחשה גורפת לכך שנעשו האזנות.
גורם במשרד המשפטים הסביר, כי מאחר שלא נמצאו ראיות לשיבוש ההליכים, החוקרים סברו שאין בכך כל רלוונטיות לתיק ולמשפט ולכן לא הגדירו את ההאזנות כחומר חקירה. למרות זאת, היום הועברו תמלילי האזנות הסתר לסניגוריו של רמון.
פרקליטת המחוז אמרה היום, כי תוצאות העימות שנערך בין ה' לרמון היו "חדות וברורות". (ת.פ. 5461/06).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.