מוצרט, אהבה וכבש בתנור

דאהר זידאני, דור שביעי למופתי של הגליל, חזר לבית המשפחה ההיסטורי מהמאה ה-18 בנצרת ומציע מוסיקה טובה, נוף מקסים, צימר לאוהבים ובעיקר אוכל משובח ויצירתי > רונית ורד טיילה וטעמה

מדי בוקר, כשדאהר ואנשי צוותו מכינים את המסעדה 'אל רידא' לעבודת היום, נשמעים צליליו של קונצרט מופלא בעיר העתיקה של נצרת. לפעמים אלה צלילים של מוצרט או באך שמסתלסלים אל רחבת כנסיית הבשורה, לפעמים מתדפקים שירי האהבה המיוסרים של אום כולתום על חלונות מנזר האחיות הפרנציסקניות הסמוך.

דהאר זידאני, אינטלקטואל ירושלמי-נצרתי, בן שבעה דורות לשליט הגליל הפלשתיני דאהר אל עומר, קנה בחזרה את בית המשפחה שנבנה במאה ה-18, ובתהליך שיפוץ איטי ויפהפה, שנמשך לאורך שנים, הוא חושף בהדרגה את תווי המתאר של הבית הערבי האריסטוקרטי - קשתות אבן, חדרי הסבה נפרדים לגברים ולנשים ומרפסות מעוטרות.

בתחילת השיפוץ, כשדאהר טיפס במעלה הפיגום שהקיף את הבניין וראה את הנוף הנשקף סביב, הוא הבין שחייבת להיבנות כאן קומה נוספת. והוא בנה אותה עשויה כולה עץ, עם חלונות זכוכית גדולים אל העיר העתיקה.

היא משקיפה אל הכיפה הגדולה של כנסיית הבשורה, שמהמרחק הזה מזכירה את כיפת הדואומו שניבטת מרחובותיה של פירנצה; אל הצריח של המסגד הלבן, שבלילה מואר באור ירקרקות; ואל גגות הרעפים האדומים של בתי המידות היפהפיים שנבנו כאן בתקופה העותמאנית, תור הזהב של העיר, והיום עומדים חלקם בהדרם וחלקם מוזנחים ומתפוררים.

הפנטהאוז היפהפה הזה, שעשוי כולו חלל אחד גדול ומרחף לו גבוה בשמיים, מוקף מרפסת דק-עץ, מוצע עכשיו להשכרה כצימר. אין כמו לשבת על המרפסת הזו בזוג לעת שקיעה, כשהשמש יורדת על הגבעות של נצרת, ולהאזין לפעמוני הכנסיות מדנדנים סביב. גם מי שיבוא לבד יגלה שהמקום המבודד הזה הוא דירת החלומות של כל סופר שחלם אי פעם לשבת לכתוב את הרומן הגדול הבא.

בצימר הזה יש גם מטבח מצוייד היטב, למי שיבחר לרדת לשוק הסמוך לקנות בו פיתות טריות, ירקות באלאדי ועשבי בר, ולבשל לבד. אבל בקומה התחתונה פועל כבר שלוש שנים בית קפה-מסעדה מקסים - שטיחים ססגוניים, כלי נגינה על הקירות ושולחנות עץ כבדים - שהפך למרכז תרבותי ער, המארח גם ערבי מוסיקה וספרות.

התפריט הגדול פונה אל החיך הערבי והיהודי, ומציע מנות ערביות מסורתיות לצד מנות באוריינטציה מערבית, שאותן מעדיף הקהל המקומי. דהאר, איש חכם בעל טעם משובח ואהבה אמיתית לאוכל, מציע כאן מנות יצירתיות כמו סלט נהדר של רוקט, פסיפלורה, תפוז סיני ורצועות בצל מיובש, שנאפה מתובל בתנור; ויש גם מח'מר - עוף מתובל בנדיבות בבצל וסומאק; תחתיות ארטישוק טרי מהשוק הסמוך, ממולאות בבשר כבש וצנוברים, או תבשיל צוואר כבש רך על מצע של פפריקה וחיטה קלויה.

תענוג לשבת פה בצהרי יום, אחרי טיול בסמטאות העיר המרתקת הזו, ולהתרענן עם משקה תמרהינדי אמיתי חמצמץ, או כוסית עראק ירדני משובח וצלחת של נקניקיות נצרתיות מבשר עגל מתובל שהושרה ביין, שצפות ברוטב של לימונים צהבהבים ופלפלים שמנגבים עם הלחם הצפוף והכהה שאופה דאהר במקום. תענוג גם לשבת לעת לילה על בירה טייבה או בקבוק יין ולהאזין למוזיקה הערבית המשובחת שמתנגנת פה תמיד ברקע. "

'אל רידא', רחוב אל בישארה 23, נצרת 04-6084404; לינה בצימר 800-1,000 שקל ללילה