איתן כבל, השר הממונה על רשות השידור: "היום רואים ערוץ 11 רק כשרוצים לצפות בערוץ 10: לוחצים 11 ויורדים אחד עם השלט"

בדיון בכנסת אמר השר: "רשות השידור בקריסה מוחלטת; בחוק החדש הוצאתי את הפוליטיקה מהרשות" * יו"ר רשות השידור: "הסכמי העבודה כיום מושחתים. איני מאשים בכך רק את העובדים. ההנהלה ומשרד האוצר חתמו איתם על ההסכמים"

"רשות השידור היא מת-חי", כך אמר אתמול (ב') איתן כבל, השר הממונה על רשות השידור, במהלך דיון שהתקיים בוועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת. לדבריו, "רשות השידור בקריסה מוחלטת. סיימנו את הכנת חוק רשות השידור החדש ואביא אותו לקריאה ראשונה בתחילת מושב הקיץ. בחוק החדש, הוצאתי את הפוליטיקה מהרשות".

במהלך דיוני הוועדה אמר כבל, כי "אני משתדל לא לנהל קרב שכבר הסתיים, אלא לראות את עתיד הרשות לעשר השנים הקרובות. היום רואים ערוץ 11 רק כשרוצים לצפות בערוץ 10: לוחצים 11 ויורדים אחד עם השלט. אני בעד העובדים, אך לא אתמוך בהם בכל מחיר. קיבלתי הבטחה מראש הממשלה ומהאוצר לכסף נוסף לרשות, כדי לדאוג לתנאים הוגנים לעובדים שייפרשו. תמיד יהיו כוכבים במספר מצומצם בשכר מבחוץ, שיקבלו שכר בהתאם".

כבל הוסיף, כי הוא מצפה לגיבוי של חברי הכנסת למהלך אותו הוא רוצה לבצע ברשות, זאת לטענתו, בין השאר, באמצעות אישור גביית אגרה ראויה. "אני רואה את חודש מאי-יוני כקו פרשת מים. אני רוצה לראות אז את הקטר הכבד של הרשות על המסילה. אני רואה את המהלך שלי ככוללני, ואיני מוכן לטלאי על טלאי שיהיה רק מצג שווא. אני רואה בחדשות ואקטואליה עוגן לרשות".

בהמשך לדבריו של כבל, אמר יו"ר הוועדה, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור, כי במדינות אירופה, הערוץ הממלכתי הוא המוביל, ואחוזי הצפייה תלויים במוצר שהערוץ מספק. "רשות השידור, כשהיא ממלאת את תפקידה החברתי והציבורי, חשובה וחיונית לתרבות התקשורת בישראל. כשהיא לא ממלאת את תפקידה, היא מיותרת, וכל גרוש שמושקע בה מיותר". מלכיאור הוסיף, כי האגרה היתה צריכה להיות חלק מתקציב המדינה, ולא על גב האזרח.

יו"ר רשות השידור, משה גביש, אמר במהלך הדיון, כי "רשות השידור אינה ממלאת את תפקידה לפי חוק. בין היתר, כי אין לה כסף". לדבריו, "הסכמי העבודה כיום מושחתים. איני מאשים בכך רק את העובדים. ההנהלה ומשרד האוצר חתמו איתם על הסכמים אלה". לדברי גביש יש להגיע להסכם פיצויים הולמים לפורשים, שכן לדבריו, לרבים מהם שכר בסיס של 5,000 שקל, ובשל שעות נוספות ותוספות הם מקבלים שכר של 11 אלף שקל, אולם הפנסיה שיקבלו תעמוד על 3,500 בלבד. "בלי שנקבל הלוואת גישור ממשרד האוצר לא נוכל להתקדם. תוכנית ההתייעלות של הפרישה תחסוך לרשות השידור כ-100 מיליון שקל בשנה, מתוך תקציב של כ-850 מיליון שקל".

נילי בן גיגי-וולף, מנכ"ל האגודה לזכות הציבור לדעת, אמרה במהלך הדיון כי "אף אחד ברשות השידור אינו יודע מהי עלות שעת שידור, אז איך אפשר להתייעל? יש עובדים טובים ברשות, ובכל זאת מביאים כוכבים כעובדים חיצוניים בעלות גבוהה, כמו דן שילון בזמן המלחמה. מדוע? השידור הציבורי צריך לייצג את מגוון הדעות בציבור, דבר שלא נעשה כיום".