"אין לאשר תוכניות לשינוי יעוד קרקע ממלונאות למגורים", כך כתב מנכ"ל משרד התיירות, שאול צמח, לעיריית תל אביב ולעיריית ירושלים. המכתבים באו בתגובה לניסיונות שעושים ראשי הרשויות בתל אביב וירושלים לשנות את יעוד הקרקע באזורים שונים בעיר בשל הביקוש הגבוה לקרקעות והתקבולים הגבוהים ליזמים ממכירת דירות מגורים, זאת לעומת ביקושים נמוכים לקרקע לתיירות.
לדברי צמח, בירושלים יש כבר כיום מחסור חמור בחדרי לינה פנויים בבית המלון. אחת הסיבות לכך היא שינוי יעוד שנעשה בעבר ותוספת שימושיים לא תיירותיים למגרשים המיועדים לתיירות. לדבריו, על העירייה מוטלת החובה לשמור קרקעות אלה.
עוד אומר צמח, שמשרד התיירות מתריע מזה זמן רב על כך, שבתוך כשלוש שנים, צפוי מחסור של אלפי חדרי מלון ברחבי הארץ. משמעות הדבר היא נזק של עשרות מיליוני דולרים לשנה החל מ-2009. להערכתו, אם ב-2012 אכן יגיעו לארץ כחמישה מיליון תיירים, יעמוד המחסור על 18 אלף חדרים לפחות.
צמח מדגיש, שכבר כיום המשק נמצא בפיגור משמעותי בבניית בתי מלון ביחס לתחזיות. מחסור שכזה ימנע הגעתם של תיירים לארץ, יפגע בצמיחת המשק והתעסוקה ויגרום לנזק כלכלי משמעותי ביחס לפוטנציאל הצמיחה של המשק. לדבריו, הוא מקווה שמוסדות התכנון יראו לנגד עיניהם את האינטרס הלאומי ולא יענו ללחצים הקיימים בטווח הקצר.
במהלך שנות ה-90' בנו יזמים רבים בתי מגורים על קרקע המיועדת למלונאות, בעיקר לאורך חופי הים. פרויקטים מסוג זה הוקמו בין השאר בנהריה, עכו, חיפה, חדרה, במרינה של הרצליה, באשדוד, אשקלון אך גם בירושלים. חלק מהפרויקטים אמנם תוכננו כדירות נופש, אך הן נמכרו כדירות מגורים לכל דבר. לאחרונה קבעו בתי המשפט בשורה של פסקי דין, שעל בעלי הדירות להשכירן לפחות תשעה חודשים בשנה, כשאת הפיקוח על כך הטיל על הוועדות המקומיות. בשבוע שעבר (ה') פרסמנו כי עיריית הרצליה מקימה עם משרד התיירות ועדה שתפקידה לבחון כיצד ניתן ליישם פסיקה זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.