מנכ"ל התאחדות בתי המלון, שמואל צוראל, התריע בשבוע שעבר כי אם יזמים לא יבנו בתי מלון חדשים בתל אביב ובירושלים - בתוך מספר שנים אנו צפויים למחסור חמור בחדרים. תיירים שירצו להגיע אולי ימצאו מקום על הטיסות, אך לא ימצאו חדר לשים את ראשם.
המחסור החמור במיוחד צפוי במלונות היוקרה, שיש להם ביקוש גבוה, בעיקר בתל אביב שנחשבת לעיר זולה באופן יחסי עבור תיירי האירו. מנתוני יולי-אוגוסט 2007 עולה, שהתפוסה במלונות תל אביב היתה כמעט של 100%. התפוסה של המלונות בירושלים הגיעה ל-95%, זאת כאשר לארץ מגיעים 2.1 מיליון תיירים בשנה בלבד. אם תקוות משרד התיירות אכן יתאמתו, וב-2012 יגיעו לארץ 5 מיליון תיירים, יגיע המחסור ל-19 אלף חדרי מלון. חמור מכך: תיירים שיגלו שאין מקום במלונות, יחפשו להם יעד חופשה אחר.
אין זה סוד שב-10 השנים האחרונות, רוויות האלימות וחוסר השקט, לא נבנה בארץ ולו מלון אחד. מלונות החליפו ידיים, שופצו פה ושם, אך אף יזם לא החליט לשים את כספו דווקא על מלון. הסיבות לכך רבות, ביטחוניות אך גם כלכליות, שכן איזה יזם ירצה לסכן סכום של 50 מיליון דולר, עלות הקמת בית מלון גדול, כשבחדשות מדברים כל הזמן על המלחמה הצפויה בקיץ. לא רק זאת: התשואות שמקבלים היזמים מבניית בתי דירות גבוהות הרבה יותר. גם חברת ארבע העונות האמריקאית הבטיחה להקים מלון ובו 14 קומות ברחוב עמק רפאים בירושלים. אמנם דיירי הרחוב ועמותות סביבתיות התנגדו, אך נראה שגם החברה אינה ממהרת להשקיע בעיר. בתל אביב אין אפילו שום תוכנית לבניית מלון חדש.
משרד התיירות, הער לתופעה, פירסם בשבוע שעבר אזהרה לעיריות תל אביב וירושלים, לבל ימהרו לאשר שינוים לתוכניות בניין עיר ממלונאות למגורים, כפי שנטו לעשות בשנים האחרונות. הדוגמא לכך היא מרינה הרצליה, מרינה אשקלון ופרויקטים נוספים, בעיקר לאורך החופים, שבהם נבנו מגורים על תב"ע מלונאית. החשש של משרד התיירות הוא, שיווצר מצב שכאשר סוף סוף יבוא יזם שירצה לשים את כספו על מלון, יגלה להפתעתו שכל הקרקעות נתפסו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.