הרווח הרבעוני של אלקטרה צנח ברבעון השני ל-1.4 מיליון שקל בלבד בשל קריסת חפציבה. מהדוחות עולה כי החברה הפרישה 119 מיליון שקל בגין חובה של חפציבה והיא צפויה להפריש עוד 50 מיליון שקל בדוחות הבאים.
אם נשים בצד את הפגיעה הכספית, הרי שמי שעלול להיפגע מהפרשה מבחינה תדמיתית הוא המנכ"ל, איתמר דויטשר. האיש, שנחשב לאחד מהמטאורים בענף אמר ל"גלובס" על ההחלטה לרכוש את חפציבה למרות השמועות על מצבה הבעייתי: "במשק ידעו שמוסר התשלומים של חפציבה הוא גרוע מאוד יחסית לענף שהוא בעייתי בעצמו. הם ללא כל ספק היו בקצה. במקביל לחשיפה כקבלנים הרגשנו שיש לנו בטחונות טובים והיו לנו שיעבודים על מניות חפציבה דיור. בחודשיים שלפני הקריסה הבנו שיש בעיות יתר והגיעו אינדיקציות שלא נוכל לממש את מלוא החוב. אך לא היה ניתן להבין שחפציבה נמצאת בקשיים שהיא נמצאת".
לשאלה האם הוא לא נתקל בנורות אדומות במהלך המגעים אמר דויטשר: "לכאורה היו מעשי מרמה אך גם הבנקים לא הצליחו לעלות על זה . הראש שלנו לא פועל בצורה קרימינאלית ולכן לא היה ניתן להעריך לאן העניינים יתפתחו.
"באופן תיאורטי, במידה והחברות הפרטיות בקבוצת חפציבה לא היו קורסות יכול מאוד להיות שאף אחד לא היה יודע כלום עד היום, גם לא הבנקים. הנורה האדומה הראשונה היתה לאחר שהודענו על הרכישה. מנהל הכספים שלי קיבל טלפון מבנק הפועלים שהודיע לו שבנין בזק, הנכס המהותי של חפציבה, משועבד. דבר שלא מפורט בדוחות או בתשקיף".
דויטשר סרב להתייחס על עתידו באלקטרה ולגבי רוכשי הדירות אמר: "זה ייקח לא יום ולא יומיים אך כל הפרויקטים יושלמו ולא כל כך משנה איזו ישות תהיה אחראית על כך, כי זה לטובת כל הצדדים לא רק לדיירים עצמם. אני מעריך שכל הדיירים יקבלו את הבתים. לגבי השאלה מי מהם ייאלץ להוסיף כספים זה כבר תלוי במערכת היחסים שבין הדייר, בנק ובית משפט".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.