אוסיף רוצה גם זרוע קבלנית: רוכשת את השליטה בא.ארנסון לפי שווי של 161 מיליון שקל

אוסיף תרכוש 90% מהחברה תמורת 145 מיליון שקל * לארנסון הון עצמי של 103 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה והיא סיימה את התקופה הזו בהפסד נקי של 13 מיליון שקל > גולן פרידנפלד

אין רגע דל אצל ארקדי גאידמק. כמה ימים בלבד לאחר שמכר את אחזקתו בחברה הציבורית אנטר הולדינגס (המחזיקה בשליטה בחברת טיב טעם) בהפסד צורב במיוחד, הוא מתפנה לפתח את ההשקעה הגדולה ביותר שלו בישראל, הלוא היא חברת אוסיף.

אוסיף הודיעה היום לבורסה כי התקשרה במהלך הלילה החולף בעסקה לרכישת 90% מהחברה הקבלנית הוותיקה א.ארנסון שבשליטת אברהם ארנסון בתמורה לסכום כולל של 145 מיליון שקל (חלק מסכום המכירה יוזרם לתוך החברה בתמורה להקצאת מניות) המשקף לחברה שווי כולל של 161.1 מיליון שקל.

בנוסף, לאברהם ארנסון הוענקה האופציה לרכוש את יתרת מניות המוכר בארנסון בתמורה לסכום של כ-13 מיליון שקל, כשהאופציה היא למימוש לתקופה של 4 וחצי שנים מיום סגירת העסקה. בינתיים, יישאר ארנסון בתפקיד מנכ"ל החברה וייחתם עימו הסכם ניהול למשך תקופה של כ-30 חודשים.

כמו בכל הסכם רכישה, גם במקרה של ארנסון העסקה כפופה לאישורים שונים הנדרשים לשם השלמתה וביניהם אישור של הממונה על ההגבלים העסקיים ואישור הבנקים המממנים את ארנסון ושחרור אברהם ארנסון מערבויות אישיות שהעמיד להם. במידה שגאידמק לא ישחרר את ארנסון מערבויותיו האישיות בבנקים בתוך 3 חודשים, הוא יידרש לשלם לארנסון קנס של 17 מיליון שקל.

חברה קבלנית מובילה

ארנסון נוסדה בשנת 1969 והיא מהחברות הקבלניות המובילות בתחום התשתיות. בין הפרויקטים שבוצעו על ידה ניתן למנות את נתב"ג 2000, בניין משרד החוץ בירושלים, תחנת רכבת השלום בתל אביב, מלון הרודס באילת ותחנות כוח ברחבי הארץ. כמו כן, החברה מתמודדת במכרז לבנייתו של כביש הרוחב 531 בעלות כוללת של כ-3 מיליארד שקל ביחד עם אלקטרה. האחרונה אף ניהלה במהלך השנתיים האחרונות מגעים עם ארנסון לרכישתה, אולם המגעים לא הבשילו לכדי משא ומתן.

מתמצית הנתונים של החברה שפרסמה היום אוסיף קשה ללמוד הרבה על החברה הנרכשת, אבל כמה פרטים בסיסיים בכל זאת פורסמו. הונה העצמי של החברה בסוף יוני 2007 עמד על 102.8 מיליון שקל, מה שאומר שמחיר הרכישה בעסקה משקף פרמיה של 57% על ההון העצמי שלה. נכון לסוף הרבעון השני של השנה, לחברה יש נכסים בהיקף כולל של 386.2 מיליון שקל והתחייבויות בהיקף כולל של 283.3 מיליון שקל.

מדו"ח הרווח וההפסד שקשה לעמוד באמצעותו על איכותה של חברה קבלנית עולה כי מחזור פעילותה של החברה בשנת 2006 הסתכם ב-570 מיליון שקל והוא שיקף צמיחה של 31% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במחצית הראשונה של השנה הציגה ארנסון מחזור הכנסות של 234.4 מיליון שקל.

הרווח התפעולי של החברה עמד בשנת 2006 על 4 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 4.4 מיליון שקל בשנת 2005, אולם בחצי הראשון של שנת 2007 רשמה ארנסון הפסד תפעולי של 13 מיליון שקל. שורת הרווח הנקי הסתכמה בשנת 2006 בכ-10.2 מיליון שקל לעומת רווח של 6 מיליון שקל בשנת 2005 ואילו בחצי הראשון של שנת 2007 הציגה החברה הפסד נקי של 13 מיליון שקל.

רכישתה של ארנסון על ידי אוסיף מגשימה הלכה למעשה את התוכנית האסטרטגית לחברה שהוכנה על ידי בעליה הקודמים, משפחת אביב. ערב רכישתה של אוסיף על ידי גאידמק תכננו בני משפחת אביב להכניס את פעילותה של החברה הקבלנית אביב לתוך אוסיף מתוך מטרה להפוך את קבוצת אביב לכזו המסוגלת לספק ללקוחותיה פתרון כולל בתחום הנדל"ן הכולל ייזום, בנייה למגורים, נדל"ן מניב והשתתפות בפרויקטי תשתית.

עם רכישת החברה על ידי גאידמק נקטעה התוכנית של בני משפחת אביב וחברת הבנייה הפרטית נותרה בשליטתה של המשפחה ולא הועברה לחברה הציבורית אוסיף. רכישתה של ארנסון היא התחליף שמצא גאידמק לאביב והיא אמורה לתת מענה ביצועי לתחום התשתיות בו מתמחה ארנסון. באוסיף ציינו היום כי כחברה יזמית, אוסיף רואה ברכישתה של חברה קבלנית רכישה אסטרטגית וסינרגטית לפעילותה של החברה.

רכישתה של ארנסון מצטרפת לשורה של רכישות שביצע גאידמק בשנה האחרונה. הרכישה הראשונה הייתה של חברת אוסיף לפי שווי של מיליארד שקל. אחריה רכש גאידמק את חברת הברוקרים גילאון ואת חברת אמריס המחזיקה בשליטה בחברה הציבורית פטרוגרופ, ולאחר מכן רכש את חברת ויליפוד. בדרך, חתם גאידמק על הסכם ראשוני לרכישתה של רשת המזון טיב טעם, אך בסופו של דבר לא השלים את הרכישה. "