ב-15 השנים האחרונות הפך כאמור הפרייבט אקוויטי לאחד המרכיבים המשמעותיים בתיקי ההשקעות של המשקיעים המוסדיים בעולם. לא בכדי, מנהלי ההשקעות הגדולים מקצים כעשרים אחוזים מתיקי ההשקעות לנדל"ן לא נזיל ולא סחיר, המהווה אפיק השקעות (Asset Class) נפרד, בעל מתאם נמוך לשוק ההון, בשונה מהשקעות בחברות נדל"ן ציבוריות או בקרנות הנדל"ן (ריטים).
חברת פרופימקס הישראלית, המשקיעה ביחד עם גופי הפרייבט אקוויטי הגדולים בעולם, השתתפה עד כה בהשקעות בנכסים בשווי העולה על 25 מיליארד דולר ב-120 נכסים ופורטפוליו של נכסים וכן ב-12 קרנות נדל"ן. משנת 1999 החל מימוש הנכסים, שייצר עד כה תשואה שנתית ממוצעת של 21.45%. לדברי אלחנן רוזנהיים, מנכ"ל ובעלי פרופימקס, "התרומה המשמעותית לתשואה הינה הבחירה בשותפים הנכונים. ברור לנו שהאופציה של רכישה ישירה, עם שליטה מלאה וניהול יום יומי של הנכסים, אמנם מוסיפה לאגו של המשקיע, אך אנו מעדיפים לוותר על האגו ולקבל הזדמנות להצטרף ולהיות חלק קטן מפרויקטים גדולים, לרוב בהיקפים של עשרות ומאות מיליוני דולרים".
בעולם בו ישנן כ-4,000 קרנות פרטיות, מאמינים בפרופימקס שיש משמעות לזהות המנהלים. "אני מאמין כי המשקיעים היום אינם רצים אחר תשואות גבוהות אלא מחפשים בטחון גבוה ומוכנים להסתפק בתשואות נמוכות יותר".
מה לגבי מדיניות ההשקעה? אלחנן מציין, כי "אותנו מעניינים פחות נכסי הנדל"ן המניב, הרגישים מאוד לעליות ושינויים בריבית ובמחירי השוק". בעקבות זאת, מחפשת החברה קרקעות או נכסים לייזום, באמצעות השבחה או פיתוח, "ועל ידי כך לייצר את הנדל"ן המניב של העתיד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.