ורד גינדי וצבי דונסקי ישפצו את בניין בנק ישראל ב-70 מיליון שקל

משרד האדריכלים צבי דונסקי וורד גינדי זכה בהתמודדות על שיפוץ בנין בנק ישראל בירושלים. הטיפול בשיפוץ הבניין, שהובל ידי מנכ"ל הבנק היוצא, יעקב דנון, שהודיע לפני שבוע על פרישה, החל באמצע 2005. עלות השיפוץ הוערכה אז ב-33 מיליון שקל ועלתה מאז ל-44 מיליון שקל וכעת עומדת על 70 מיליון שקל.

עם זאת, גורמים בכירים בבנק העריכו זה מכבר שעלות העבודות היא לפחות 120 מיליון שקל, למרות שמדובר בשיפוץ-עיצוב חיצוני בלבד שאיננו כולל טיפול פנימי תשתיתי של צנרת.

אם יוחלט על טיפול באינסטלציה של הבניין, שנשקל בימים אלה, יעלה הסכום בעשרות מיליוני שקלים. במקביל, מתכוונת הנהלת הבנק לשפץ גם את הבניין הראשי בתל אביב, בפינת לילינבלום. את השיפוץ הזה, שהנהלת הבנק מתכוונת להטיל על אותו משרד אדריכלים, יממן הבנק ממכירת בניין הפיקוח על הבנקים ברחוב יבנה בתל אביב.

בחירת האדריכל נעשתה ללא הליך מכרז אלא בבחירה מתוך מספר משרדי אדריכלים שנבחרו אישית על ידי מנהלי הבנק, המנכ"ל דנון, סגן מחלקת משאבי אנוש, יוסי חביליו, ומנהל יחידת נכסים ובינוי, אשר בר.

הנהלת הבנק בחרה במשרד האדריכלים למרות שערב יום העצמאות פנתה

התנועה לאיכות השלטון לנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, וליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה לבדוק ההליכים הקשורים לשיפוץ בניין הבנק. הפנייה נעשתה הכתבה שפורסמה ב"גלובס" ביום ראשון שעבר, לפיה המנכ"ל דנון המליץ על אדריכלית המקורבת אליו לביצוע השיפוץ, כשהתמורה הצפויה בו לאדריכל עומדת על מיליוני שקלים.

עו"ד דניאל קירס, האחראי על ליטיגציה משפטית בתנועה, מציין במכתב לפישר ומזוז כי דנון, בתוקף תפקידו, הוא נאמן הציבור והופעתו כממליץ על אחד המתמודדים פסולה. לטענת התנועה, יש בכך כדי להעניק יתרון בלתי הוגן לאותו מתמודד ולהציב את חברי ועדת המכרזים במצב שבו אסור להציבם. לדבריו, עולה החשש כי המנכ"ל "מנצל את תפקידו כדי להיטיב הטבה כספית ניכרת עם מקורבים, על כל המשתמע מכך".

התנועה מבקשת כי המסמך הנושא את שמו של דנון יוצא מתיקי המכרז מיידית וכן שדנון ינתק עצמו לחלוטין מהעסקה בשיפוץ, לרבות שירותי אדריכלות. כמו כן, דורשת התנועה שמזוז יערוך בדיקה בנושא. יש לציין כי למרות שגורמים בבנק מציגים כאילו במהלך הזמן התנתק דנון לבקשתו להליכי הבחירה, ל"גלובס" נודע כי דנון המשיך להיות שותף לתהליך ונכח במצגות האדריכלים.