הכשרת היישוב תקים מלון במרוקו

החברה חתמה באמצעות חברה בת שבבעלותה על הסכם עם צדדים שלישיים לרכישת 50% ממניות חברה קפריסאית המחזיקה ב-50% מחברה מקומית

חברת הכשרת היישוב שבשליטת עופר נמרודי נכנסת לתחום הקניונים והמלונאות באפריקה. החברה חתמה באמצעות חברה בת שבבעלותה על הסכם עם צדדים שלישיים לרכישת 50% ממניות חברה קפריסאית המחזיקה ב-50% מחברה במדינה באפריקה ללא יחסים דיפלומטיים עם ישראל - ההערכות בשוק הנדל"ן מתייחסות למרוקו.

החברה האפריקאית היא בעלת זכויות בקרקע המיועדת להקמת קניון ומלון דירות במדינה באפריקה, בעלויות שהכשרת היישוב מעריכה שיסתכמו בכ-40 מיליון אירו.

הקניון ומלון הדירות נמצאים בשלבי הקמה ראשוניים ושטחם הבנוי צפוי להיות 16,500 מתוך שטח מקרקעין כולל של 80,000 מ"ר. בנייתם של הקניון והמלון צפויה להסתיים בסוף שנת 2010.

תמורת המניות בחברה הקפריסאית שילמה החברה בת של הכשרת היישוב 1.35 מיליון אירו והתחייבה להעמיד לה הלוואת בעלים בסדר גודל של 3.1 מיליון אירו בכפוף לרישום הבעלות במקרקעין עליהם יוקם הפרויקט על שם חברת הפרויקט. הלוואת הבעלים תשמש להשלמת רכישת זכויות החברה הקפריסאית בחברה האפריקאית ולמימון הפרויקט כהלוואת בעלים או השקעה.

החברה הודיעה כי מימון רכישת המניות והלוואת הבעלים נעשה מאמצעים עצמיים של החברה ושל החברה בת. הכשרת היישוב מתכוונת לפעול ביחד עם השותפים האחרים בפרויקט לקבלת מימון בנקאי בהיקף שבין 50% ל-70%, כך שחלקה של החברה בת במימון הפרויקט לא יעלה על 5 מיליון אירו.

החברה ציינה עוד כי קיימת אפשרות שהחברה הקפריסאית תגדיל את חלקה בחברה האפריקאית וכתוצאה מכך גם בפרויקט עצמו, ל-67% עד 70%, למרות שהתנאים לכך טרם נקבעו.

מרוקו, כאמור, לא מנהלת יחסים דיפלומטיים עם ישראל. בשנת 1994 היא אמנם הצטרפה ל"נתיב השלום והפיוס" והחלה לקיים קשרים דיפלומטיים עם ישראל ולאחר יוזמות בדרכים שונות וברמות שונות היחסים בין שתי המדינות הפכו רשמיים כשממשלת ישראל פתחה משרד קישור ברבאט, בירת מרוקו, וממשלת מרוקו פתחה משרד ממשלה בירושלים. אולם לאחר חידוש מעשי הטרור הפלשתינים בשנת 2000 ניתקה מרוקו את יחסיה הדיפלומטיים. למרות זאת יחסים מסחריים ותיירותיים מסויימים ממשיכים להתקיים בין שתי המדינות. מדוברת הכשרת היישוב קים שוהם-ניר לא נמסרה תגובה.