כלל ביטוח תחתום בימים הקרובים על הסכם לרכישת בניין HP שבאזור התעשייה הצפוני ברעננה תמורת 110 מיליון שקל, כך נודע ל"גלובס". בניין HP, שבבעלות שוקי שרון, ממוקם במתחם הסמוך לקניון רננים, ולצידו ניצבים גם בין היתר בניין SAP, בניין NICE ובניין טקסס אינסטרומנטס. שטחו של המתחם הוא 10,000 מ"ר ברוטו למשרדים והבניין מתנשא לגובה של ארבע קומות. שטח הבניין כולל גם 400 מקומות חנייה. מחיר הרכישה משקף תשואה שנתית של 7.7%.
HP שוכרת את הבניין בדמי שכירות של 53 שקל למ"ר ברמת גימור מלא ו-450 שקל לחנייה לחודש, כלומר בדמי שכירות שנתיים של 8.5 מיליון שקל. דמי השכירות למ"ר לחודש בבניין הם נמוכים ב-30% ממחיר השוק. ברעננה דמי השכירות נעים בין 55 ל-60 שקל למ"ר לחודש ברמת מעטפת ובין 75 ל-85 שקל למ"ר ברמת גימור מלא. רעננה נחשבת לאזור מתפתח שנמצא בזינוק ואין בה הרבה שטחים למכירה. שטחי המשרדים בה מאוכלסים בתפוסה של 97%.
בניין HP, שנבנה בשנת 1999, נחשב לאחד מבנייני ההיי-טק המפוארים בישראל. לאחרונה האריכה חברת HP את השכירות לתקופה של שש שנים, עד שנת 2014, בדמי שכירות של 65 שקל למ"ר, הנמוכים משמעותית מהממוצע באזור.
מדובר בפעם הראשונה שחברת כלל ביטוח רוכשת פרויקט משרדים ברעננה, לאחר שעד עתה היא התמקדה בעיקר באזור רמת החי"ל והרצליה פיתוח. מנהל חטיבת הנדל"ן של כלל ביטוח אמיר שוסטק אמר כי "מדובר בפרויקט ברמת גימור ייחודית עם שוכר ייחודי ומחיר נמוך למ"ר. עדיין ניתן למצוא הזדמנויות בשוק המשרדים אולם התשואות בעלייה ואנחנו נוקטים משנה זהירות. שוק הנדל"ן המסחרי יקר ואני לא רואה את כלל רוכשת קניונים במחירים הנוכחיים". את כלל ביטוח ייצגה בעסקה עו"ד ורד גיטרמן ממשרד גולדפרב-לוי-יערן ואת המוכרים ייצג עו"ד יצחק נטוביץ ממשרד י. נטוביץ. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.