"המרדף שמנהלת עיריית תל אביב נגד בעלי הדירות המושכרות המחולקות לדירות קטנות יותר הינו חסר בסיס". כך אומר יו"ר לשכת השמאים ארז כהן.
לדבריו, "מדובר בדירות שהיו ממילא מיועדות להשכרה, במיקום המיועד מראש לסטודנטים או לזוגות צעירים ובמעט מקרים למשפחות. מכיוון שכך", מדגיש כהן, "אין הבדל בין דיירי הדירה עכשיו כאשר היא מחולקת ובעבר לפני חלוקתה.
"אני חושש שהרדיפה הזו אינה כדי לשפר את איכות החיים בעיר, אלא כדי להעשיר את קופת העירייה בלבד".
לדברי כהן, מאז ומתמיד, הייתה בעיה עם דירות שכורות. בבניינים במרכז העיר, בהם אחוז הדירות המושכרות עולה על הלא מושכרות, יורד ערך הדירות ב-5%-10%. חשוב לזכור, מבקש כהן להדגיש, כי חלוקת דירה אינה חוקית ובמקרה של מכירה היא עלולה לפגוע בערך הדירה עצמה".
"מענה לצורך אמיתי"
כהן מציין כי דבריו אינם מתייחסים לשכונות הצפוניות היוקרתיות, שם המצב שונה, רמות המחירים גבוהות יותר, והשכונות מיועדות בעיקר למשפחות ולאנשים מבוססים ופחות לצעירים. להערכת השמאים, בשכונות האלו, יכולות דירות להשכרה לפגוע בערך שאר הדירות בבניין בשיעור של עד 15% ובמקרים קיצוניים אף יותר.
כהן מזכיר כי חלוקת דירות אינה חוקית, אך הוא מתקשה לראות איך העירייה מבצעת את הריסת החלוקה בכל כך הרבה דירות. "יש כאן קושי מעשי של ממש. בנוסף, חשוב לזכור כי הדירות המחולקות נותנות מענה לצורך אמיתי שקיים. למשל דירת סטודיו מפוארת של חדר אחד בשטח של 60 מ"ר בסמוך לבית לסין מושכרת תמורת 2,000 שקל לחודש.
לעומתה, דירת 2 חדרים (חדר שינה וסלון) בשטח של 78 מ"ר ברחוב דובנוב חולקה לשתי דירות שוות של חדר וחצי. במקור קיבל בעל הדירה 2,500-2,800 שקל לחודש, ולאחר החלוקה כל דירה מושכרת תמורת 1,800 שקל לדירה.
מעיריית תל אביב יפו נמסר כי "פיצול דירות הינה פעולה לא חוקית ולכן, המדיניות בנושא לא השתנתה והעירייה פועלת למיגור התופעה באמצעים החוקיים העומדים לרשותה בכל רחבי העיר.
"המדיניות שנקבעה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובניה מאפשרת פיצול דירות באזורים מסחריים, בהם אין הגדרת צפיפות על פי התב"ע". *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.