בוני התיכון רוצים לבצע פירעון מוקדם של האג"ח, המוסדיים לא מתלהבים מהמחיר

החברה מעוניינת לרכוש את האג"ח ב-6.7% מתחת למחיר בהנפקה *משקיע מוסדי: "ספק אם ההצעה תעבור - מדובר בחוב קטן מול שני פרויקטים טובים"

האם חברת בוני התיכון מנסה לנצל את הפאניקה בשוק האג"ח הקונצרניות ולמחוק את חובה למשקיעים המוסדיים במחיר נמוך? חברת הנדל"ן בוני התיכון, שבשליטת משפחת פרץ, הציעה שלשום (ג') למחזיקי האג"ח שלה מסדרה ב' פירעון מוקדם במחיר של 103.7 אגורות לכל אג"ח, המשקף להן שווי של 93.3% מהמחיר לפיו הן הונפקו. המחיר שהוצע היה ברמת מחיר השוק של האג"ח בעת פרסום ההצעה. אם כל מחזיקי האג"ח ייענו לבקשה, תשלם החברה 47.3 מיליון שקל תמורת הפירעון.

בדרך-כלל הודעה על כינוס אסיפת מחזיקי אג"ח שתכליתה דיון בפדיון מוקדם של ההתחייבויות, היא סנקציה שהנאמן מפעיל כתוצאה מחשש שהחברה לא תוכל לעמוד בפירעון האג"ח. הפעם, זה ממש לא המקרה.

ראשית, לא מדובר באג"ח שסבלה מירידת מחירים חדה כפי שקרה לאג"ח רבות במגזר הנדל"ן. נכון להיום, נסחרת האג"ח המדוברת בתשואה סבירה של 6.3%, מה שמוכיח שהמחזיקים בה מאמינים ביכולת החברה לפרוע את החוב.

כמו כן, מדובר בחוב יחסית קטן בהיקף של 48 מיליון שקל, שתשלום הקרן בגינו צפוי להתחיל לרדת מחשבון החברה רק במאי 2009. שנית, לטובת מחזיקי האג"ח מסדרה זו נרשם שעבוד קבוע שני בדרגה, על הפרויקטים של החברה שיא פארק בבת-ים ונווה רבין באור יהודה, כשהעודף התזרימי החזוי רק על הפרויקט בבת-ים הוא 102.6 מיליון שקל, נכון לסוף הרבעון השני.

"מדובר בשני פרויקטים מוצלחים שהמכירות בהם הוקדמו ונוצרו לנו עודפים משמעותיים מעבר להתחייבויות", אמר ל"גלובס" עמי פרץ, מנכ"ל החברה. "הרעיון הוא לקנות את האג"ח בחזרה כדי להסיר את ההתחייבויות. במחיר שאליו האג"ח הגיעה זה כדאי לנו", סיכם פרץ.

מחיר האג"ח זינק

המשקיעים המוסדיים מצידם מתקשים להתלהב, ולא מבינים מדוע הם צריכים להיענות להצעה ולמכור במחיר נמוך יחסית אג"ח טובה. "מדובר בחוב קטן מול שני פרויקטים טובים", אמר לנו אחד מהגורמים המחזיקים באגרת, "ספק רב אם המוסדיים יסכימו". משקיע מוסדי אחר אמר, "אני חושב שזו חוצפה מצד החברה להציע לנו פדיון מוקדם שלא בערך המתואם של האג"ח (מחיר המבטא את שווי האג"ח, אילו ניתן היה לפדות את האג"ח היום ולקבל ריבית והצמדה - הערת המערכת)".

בעוד שלושה שבועות תתכנס אסיפת בעלי האג"ח לדון בשאלה, ואז ניתן יהיה לדעת אם המשקיעים יסתפקו במחיר שבוני התיכון מציעה או שהם ינסו ללחוץ את החברה להעלות את המחיר.

בינתיים אפשר ללמוד על נכונותם של מחזיקי האג"ח להיענות להצעה מהתנהגות האגרת מאז פרסום ההצעה. מחירה טיפס ביומיים שחלפו מפרסום הודעת החברה לרמה של 108.8 אגורות, גבוה ב-4.9% מהמחיר שלפיו רוצים בוני התיכון לפדות את האג"ח. *