באי.בי.אי מורידים מחיר היעד למניית דלק רכב ב-25% ל-45 שקל

את ההמלצה מותרים ב"נייטרלי" ; מעריכים צמיחה של 10% בהכנסות של 2008 ל-5.087 מיליארד שקל, ורווח נקי של כ-550 מיליון שקל ; גם בבנק הפועלים מורידים את מחיר היעד למניה ב-21% ל-54.4 שקל למניה, למרות שלא מצאו צידוק לירידה בשערה

בבית ההשקעות, אי.בי.אי. פירסמו סקירה על שוק הרכב בישראל, עם התמקדות בחברת דלק רכב , שבהנהלת גיל אגמון. האנליסטים מעדכנים כלפי מטה את מחיר היעד של מניית החברה, ב-25%, ל-45 שקל למניה, לעומת מחיר יעד קודם של 60 שקל למניה. את ההמלצה הם מותרים ב"נייטרלי".

"שוק הרכב - מעבר לשיא?", שואל האנליסט גיל בשן, בהתחשב בכך ששנת 2008 החלה מצויין עבור שוק הרכב, עם גידול של עשרות אחוזים לעומת שנה קודמת, אך היא צפויה, לדעתם, להסתיים בצורה חלשה הרבה יותר.

כן מעריכים בבית ההשקעות, כי 2009 עלולה אף להיות קשה יותר. הצפי להאטה משמעותית בשיעורי הצמיחה של המשק וירידה בכוח הקנייה של השוק הפרטי והמוסדי, עשוי לפגוע בשוק הרכב, ובכלל זה במובילת השוק - דלק רכב.

האנליסטים מציינים כי דלק רכב ערוכה היטב מבחינת צי המכוניות והדגמים, והיא צפויה לעשות הכי טוב שאפשר במסגרת מגבלות השוק. דלק רכב שומרת על נתח שוק גבוה, גם שהשוק גדל, מתחילת השנה ועד לסוף אוגוסט, נתח השוק שלה עמד על 23.1%, שאף עלה בחודשים האחרונים. עם זאת, מציינים באי.בי.אי כי השינויים במטבע יכולים להוות השפעה ואף לפגוע ברווחיות של דלק רכב.

באי.בי.אי מעריכים כי 2008 תסתיים עם צמיחה של דלק רכב בהכנסות, בשיעור של כ-10% ביחס לשנה קודמת, לרמה של 5.087 מיליארד שקל. הרווח הנקי צפוי, להערכתם, לעמוד על כ-550 מיליון שקל.

כלכלני בנק הפועלים לא מוצאים הצדקה לירידות החדות במחיר המניה

בעקבות הסערה שפוקדת את השווקים בעולם בימים האחרונים, מניית דלק רכב איבדה כרבע משוויה ב-10 ימי המסחר האחרונים, ו-40% מרמת השיא מחודש יוני. כלכלני הבנק מנסים להבין מה קרה.

מבחינה עסקית, דלק רכב בשנת שיא, אומרים בבנק. ולראייה מסתמכים על תוצאות המחצית הראשונה, הן מבחינת הכנסות והן מבחינת הרווח. לפיכך, הכלכלן ירון פרידמן מיחידת המחקר של הבנק סבור כי גם בתרחיש הפסימי ביותר, המניה נסחרת בדיסקאונט ניכר על שוויה.

פרידמן מעריך כי שולי הרווח של דלק רכב צפויים להישחק במחצית השנייה של השנה, אך דיין יהיו גבוהים מאלו של התקופה המקבילה אשתקד, בשל שערי מטבע עדיפים. בטווח הארוך, הכלכלנים בבנק מעדיפים לנקוט בשמרנות, זאת מחשש כי ההאטה במשק תפגע בביקושים לרכב בישראל. עם זאת, מיצובה של החברה ומותגיה, מציב את דלק רכב במקום טוב מול מתחרותיה.

מחיר השוק של דלק רכב מייצג תרחיש קיצוני, להערכת הכלכלנים, שבו תציג החברה שחיקה מתמדת במכירותיה. אי לכך ובהתאם לזאת, בבנק מורידים את מחיר היעד למניית דלק רכב ב-21% ל-54.4 שקל למניה. ההמלצה נותרת ב"תשואת יתר". "גם הרעה מסוימת בפעילות החברה לא מצדיקה את הירידות שנרשמו בשער המניה לאחרונה". מסכמים בבנק.