אחרי שאתמול נקבע שערו היציג מתחת ל-3.4 שקלים לראשונה מזה חודשיים, התאושש היום הדולר בזירת המט"ח המקומית על רקע המשבר בשווקים, שהלילה בא לידי ביטוי בקריסה הגדולה ביותר בהיסטוריה הבנקאית בארה"ב - קריסתו של וושינגטון מיוצ'ואל (להורדת מדריך מיוחד בעקבות שינוי דרמטי בתנאי שוק המט"ח). עם זאת, העלייה היומית לא עזרה לדולר להימנע מלסכם ירידה שבועית חדה.
בעולם נסחר הדולר ביציבות ביחס לליש"ט ולאירו, בעוד שביחס לין היפני הוא נחלש ב-1%. האירו התחזק בשיעור מזערי ביחס לשקל, וסגר את השבוע מתחת לרף הפסיכולוגי של 5 שקלים. אתמול, נזכיר, נקבע שערו היציג של המטבע מתחת ל-5 שקלים לראשונה מאז 2003.
שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של 0.74% ל-3.421 שקלים. האירו עלה ב-0.01% ושערו היציג נקבע ב-4.999 שקלים. בסיכום שבועי איבד הדולר 3.1%, והאירו ירד ב-0.32%.
בנק הפועלים: המשקיעים חוששים מעלות תוכנית החילוץ
כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי השקל ייסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בשל השפעתם של גורמים מנוגדים, כאשר בנוסף, הוא יושפע גם מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל. מנגד, פער הריביות הרחב בין השקל והדולר מספק תמיכה למטבע הישראלי.
הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים, בעקבות התוכנית של ממשלת ארה"ב לחילוץ המערכת הפיננסית המקומית (שנזכיר כי הלילה התפוצצה - מ.י) מהמשבר החריף בו היא שרויה. החשש של המשקיעים בשוק, הוא מפני העלות האדירה של תוכנית ההצלה, בהיקף של כ-700 מיליארד דולר, שצפויה להוביל לגידול חד בגירעון של התקציב הממשלתי. בנוסף, יש חילוקי דעות לגבי מידת היעילות של התוכנית בפתרון משבר האשראי, כשעיקרה נתינת אפשרות למשרד האוצר של ארה"ב לקנות מחברות פיננסיות חובות הקשורים למשכנתאות. הנשיא בוש אמר כי ארה"ב נמצאת במשבר פיננסי שעלול לדרדר את ארה"ב למיתון.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.