אקזיטים שהמשבר יוצר: גלובל-לוגי'ק רוכשת את אינטר-אובג'קט הישראלית תמורת כ-10 מיליון דולר

מנכ"ל החברה הנרכשת, אלי שוורצפוקס: "לאור המצב בעולם, עשינו החלטה נכונה. התמודדנו מול כל הענקיות בתחום שלנו על פרויקטים. כעת, החברה הממוזגת גדולה מספיק בשביל להתחרות על פרויקטים כאלה"

חברת GlobalLogic הודיעה אתמול על רכישת InterObject הישראלית. מחיר הרכישה לא פורסם, מאחר שהן הרוכשת והן הנרכשת חברות פרטיות, אבל ל"גלובס" נודע כי מדובר בסכום הקרוב ל-10 מיליון דולר.

את אינטר-אובג'קט, שמספקת שירותי פיתוח, הקימו לפני 8 שנים אלכס נרסט, אלי שוורצפוקס (המנכ"ל), אלי בקר ואלכס אגיזים. החברה הישראלית הייתה רווחית כבר מאז 2004 ולא נזקקה למימון חיצוני.

אינטר-אובג'קט מעסיקה 250 עובדים בשני מרכזי פיתוח באוקראינה - בלבוב ובקייב. עם הרכישה, החברה תהפוך לנותנת שירותי ה-Off Shore הגדולה באוקראינה. בין הלקוחות שלה אפשר למצוא את קודאק, צורן, ביגבנד, רדויז'ן, מטלינק ולקוחות נוספים מארה"ב, צרפת ושוויץ.

אינטר-אובג'קט מביאה איתה ניסיון בתחום התוכנה המשובצת (Embedded Software) ומוצרי זרימה לעולם התקשורת הניידת והמולטימדיה על-פי הערכות, החברה רושמת הכנסות שנתיות בהיקף של 8 מיליון דולר.

הרוכשת גלובל-לוגי'ק מעסיקה כ-3,000 מהנדסים, שני שליש מהם בהודו ושליש באוקראינה. החברה מציעה שירותי פיתוח בתחומי התוכנה והשירותים, ונחשבת לאחת מהחברות המובילות בעולם בשירותי פיתוח מוצר (Product Development Services).

לקוחות מיפן

פיטר הריסון, מנכ"ל החברה, אמר כי "חיפשנו את החברה המתאימה שתוכל לסייע לנו לספק את הדרישה לשירותי פיתוח תוכנה בתחום הטכנולוגי בישראל ומצאנו שאינטר-אובג'קט פעילה ומצליחה בשוק המקומי עם צוות גדול ותחומי התמחות".

עבור גלובל לוג'יק, מדובר ברכישה רביעית מאז ינואר. היא כבר רכשה השנה שתי חברות בסין - את CIS ו-Dalian וחברה באוקראינה בשם Validio.

אינטר-אובג'קט מפתחת רכיבים למוצרים של הלקוחות ובעצם מהווה קבלן משנה לתכנון רכיבים. החברה מבצעת את הגדרת המוצר על-פי דרישות הלקוח, את עבודות הפיתוח, בדיקות ותמיכה במוצרים. החברה ביצעה מספר פרויקטי פיתוח עבור חברות גדולות, בהן TDK היפנית. החברה אינה רק נותנת שירותי פיתוח, אלא גם מחזיקה קניין רוחני בתחום (MPEG4). המוצרים שלה מאפשרים להעביר באינטרנט קבצים אינטראקטיביים ומותקנים ביפן בכור גרעיני, באוניברסיטה לאמנות ובארגונים פרטיים.

בארבע השנים האחרונות נוספו לחברה רשימת לקוחות חדשים, בהם החברות הישראליות קומברס, צורן ורדוויז'ן והחברות היפניות TDK ופוג'יפילם.

*מדוע אתם מוכרים את החברה?

שוורצפוקס: "האמת היא שהמו"מ התנהל כמה חודשים ועכשיו יותר מתמיד. לאור המצב בעולם, עשינו החלטה נכונה. אני מעריך שהזמנים הקרובים יהיו קשים יותר לחברות בינוניות בתחום שלנו. אינטראובג'קט הגיעה למצב שבו היא חברה גדולה-קטנה. כלומר, התמודדנו מול כל הענקים בתחום שלנו על פרויקטים. כעת, עם הרכישה, החברה היא בהחלט גדולה מספיק בשביל להתחרות על פרויקטים גדולים. מהצד השני, גלובל-לוג'יק רצתה לפעול בשוק הישראלי".

שוורצפוקס מסביר שדווקא בימי משבר חברות גדולות יוציאו פרויקטים לקבלני משנה, אך יחפשו קבלנים איתנים. לדבריו, "כשחברה מוציאה פרויקט פיתוח בהיקף של 50-70 עובדים, היא חייבת לדעת שהמבצע יכול לעמוד בזה. אי אפשר להפקיד 20% מהפיתוח בחברה גדולה אצל חברה קטנה ולא יציבה. כעת יש לנו גוף מהנדסים גדול מספיק שיוכל להתמודד על החשבונות הגדולים ביותר. אינטר-אובג'קט הייתה חברה פרטית שלא קיבלה השקעות מגופים חיצוניים. כדי לצמוח יותר היינו נזקקים להון נוסף".