הזרים בורחים מהבורסה של תל-אביב אך עדיין משקיעים בחברות ישראליות

ספטמבר לא כל-כך שחור: הזרים השקיעו מיליארד דולר בחברות ישראליות - אך מימשו מניות בסך 600 מיליון דולר

למרות המשבר הכלכלי העולמי, ברבעון השלישי של השנה נרשם גידול ניכר בהשקעות הישירות של תושבי חוץ בישראל אשר הסתכמו ביותר משני מיליארד דולרים, כך מדווחת היום (א') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.

מדובר במספרים גדולים משמעותית מאלו שנרשמו בכל שנת 2008 ואפילו בשנת 2007. ברבעון הראשון של השנה הסתכמו ההשקעות הישירות הזרות באמצעות הבנקים הישראלים בכ-1.6 מיליארד דולר וברבעון השני בכ-1.4 מיליארד דולרים בלבד.

רק בחודש ספטמבר השקיעו הזרים בחברות ישראליות מיליארד דולר, באמצעות בנקים ישראלים. עוד נמסר כי ההשקעות העיקריות באפיק זה היו כ-200 מיליון דולר בחברה מענף הכימיה וכ-175 מיליונים בחברה מענף האלקטרוניקה. בתחום השקעות הלא ישירות או הבורסאיות, המגמה היא הפוכה והיא משקפת את התפרצות המשבר הפיננסי העולמי.

בבורסה בתל אביב ביצעו המשקיעים הזרים בספטמבר מימושים במניות בסך 600 מיליון דולר, כאשר דווקא נרשמה השקעה של כ-80 מיליונים באיגרות חוב ישראליות. המימושים העיקריים במניות היו בחברות מענף הכימיה (מעל 300 מיליונים) ובמניות הבנקים (כ-240 מיליונים). [לאתר אפיקים סולידיים] [לאתר המעו"ף]

הישראלים ברחו מבורסות בחו''ל, לרבות אג''ח

ההשקעות הישירות של הישראלים בחו"ל הסתכמו בכ-550 מיליוני דולרים, מזה השקעה בסך 175 מיליונים של חברה מענף האלקטרוניקה (אותה חברה שבה השקיעו תושבי חוץ סכום זהה).

בתיק למסחר בחו"ל (השקעות לא ישירות) ניתן לקבוע כי הישראלים ברחו מחו''ל בעיקר מהאג''ח. ברבעון השלישי של השנה נרשמו מימושים נטו בסך כ-440 מיליון דולר. רוב הפעילות של הישראלים בחו''ל נרשמה ברבעון האחרון בחודש ספטמבר כאשר נרשמה רכישה משמעותית של מניות חו''ל (865 מיליון דולר) ומכירה אגרסיבית של אג''ח. בסך הכול נרשמו בספטמבר מימושים נטו בהיקף של כ-420 מיליון דולר. רובם ככולם של המימושים התרכזו במגזר משקי הבית - כ- 450 מיליון דולר, בעיקר פדיונות מקרנות נאמנות המשקיעות באגרות חוב בחו"ל.

המשקיעים המוסדיים השקיעו נטו ני"ע זרים סחירים סכום של כ-120 מיליוני דולרים: השקעות נטו במניות בסך כ-910 מיליוני דולרים ובמקביל מימושים נטו באגרות חוב זרות בתיק למסחר של כ- 790 מיליוני דולרים. נתונים אלו הושפעו בעיקר מהחלפת השקעה באיגרות חוב (בעיקר מוצרים מובנים) בהשקעה במניות, של חלק מקרנות הפנסיה.

[לפורטל הפיננסי] [לאתר אפיקים סולידיים]