בשנת 1961 אוכלוסיית העיר תל אביב יפו הייתה בשיאה. אבל העיר קפאה על שמריה. ארבעים שנים של הגירה שלילית העלימו אוכלוסיות שלמות מהעיר וזוגות צעירים וילדים היו מצרך נדיר.
בראשית העשור הנוכחי השתנתה המגמה. תל אביב חזרה להיות העיר המבוקשת בישראל, מקום שאנשים רוצים לגור בו. השנה שברה תל אביב יפו לראשונה את השיא ההיסטורי. 28 גני ילדים נפתחו השנה בתל אביב ויפו, לאחר שהאוכלוסייה החדשה שהגיעה הורכבה בעיקר ממשפחות וזוגות צעירים.
כל אלה לא מפריעים למפזרי סיסמאות דוגמת דב חנין לדבר על עיר ללא צעירים, עיר לעשירים. חנין הוא איש של מילים, חזותו הרצינית וניסוחו הבהיר מצביעים כולם על רצינות טענותיו. אולם ניתוח התוכן מראה שחנין אינו טורח ללמוד את הנושאים לעומק אלא מסתפק בסיסמאות חבוטות, שמטרתן לרצות את קהל שומעיו. עיר לעשירים? לא בטוח. לפני עשור עם היבחרו של רון חולדאי לראשות העיר, עדיין היו בכל חורף הצפות שאימו על בריאותם ורכושם של תושבי הדרום. הפעולה הראשונה של חולדאי הייתה שיקום מסיבי של כל אחת משכונות העיר, כולל חידוש מערכת הביוב, בניית מבני ציבור, פארקים ומוסדות קהילתיים. על כל שקל שהושקע בשכונות הצפון הושקעו ארבעה בדרומה של העיר. קרוב למיליארד שקלים בשנה משקיעה העירייה בשכונות הדרום וביפו. שמונה שנים ללא הצפות הם רק אחת התוצאות, פארק עירוני חדש בכל שכונה הוא תוצאה נוספת. עיר לעשירים? לאו דווקא, עיר לתושביה.
ההפרדה שעושה דב חנין בין חומרה (השיפוץ המסיבי שעשה חולדאי בתל אביב יפו) לתוכנה (הצד האנושי) מצביעה על חוסר נסיון ביצועי, ועל בורות בהתנהלות האורבנית. תופעות חברתיות ותרבותיות נתמכות על ידי תכנון אורבני. לדוגמא החזרה לרחוב העירוני. תל אביב היא עיר של רחוב, היא אחת הערים היחידות בעולם שרחובותיה ושדרותיה הומים אדם גם בשעות הקטנות של הלילה. אבל מה שנראה מובן מאילו הוא פרי תכנון וחשיבה של הצוות העירוני שהקים רון חולדאי. לפני עשור שדרות העיר היו עדיין שבילי חצץ רחבים עם מכולות עיתונים במרכזן.
פתיחת טיילת הים של תל אביב לכל אורכה וחיבורה לשבילי ההליכה שסלל חולדאי בפארק הירקון הם העדות החיה כי חומרה נכונה היא הבסיס לתוכנה בריאה. ומתחמי בילוי? למעלה מאלף ומאות בתי קפה, מסעדות ופאבים פועלים בעיר. רחובות כמו רוטשילד, לילינבלום, נחלת בנימין, דיזינגוף ואבן גבירול הפכו למרכזי בילוי אורבאניים. היום בתל אביב יש איזון בין חיי לילה למניעת מטרדים ושמירה על איכות החיים של התושבים.
ולבסוף מגדלים. רק שבעה אחוזים מהתחלות הבנייה בעיר הן מגדלים. כנציג סיעתו של חולדאי, הובלתי את ההגבלה של הבנייה לגובה בעיר הלבנה ההיסטורית, ממערב לרחוב אבן גבירול. אבל מטרופולין צריך להתפתח והדרך היחידה לשמור על מרכזיותה של תל אביב והאטרקטיביות שלה היא להוסיף דירות מגורים. מגדלים ימשיכו להיבנות בצירים מרכזיים כי זו הדרך הנכונה ביותר לשמור על השטחים הפתוחים. אגב, חנין מספר שקבלנים פנו אליו וטענו שהעירייה אינה מאפשרת להם לבנות דירות קטנות אלא מחייבת אותם לדירות יוקרה. כיו"ר הועדה המקומית, אשמח לקבל את שמות הקבלנים כי באופן מוזר הם מעולם לא הגיעו אלינו.
הכותב הוא יו"ר הוועדה המקומית ת*א ומועמד מס' 2 בסיעת תל אביב 1.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.