עד 10 בבוקר הגיעו 10% מהאזרחים להצביע בבחירות לרשויות המקומיות

כ-650 מועמדים מתמודדים לראשות הערים ; את עיקר תשומת הלב ממקדות הבחירות בערים הגדולות ובעיקר בירושלים ובתל אביב

במרכז הבחירות של משרד הפנים בבנייני האומה בירושלים שוקדים מהבוקר על ריכוז הקלפיות ברחבי הארץ. הקלפיות בבחירות לרשויות המקומיות נפתחו ב-7:00 בבוקר, ונכון לשעה 10:00 היו אחוזי ההצבעה נמוכים ועמדו על 10%. בירושלים עמד אחוז ההצבעה על כ-7%.

תושב ירושלים, ראש הממשלה אולמרט, הגיע הבוקר לקלפי בבית הספר "בית חינוך" בעיר, נכנס אל מאחורי הפרגוד הכחול ושלשל שתי מעטפות, כמו כל האזרחים שלוקחים חלק בבחירות לרשויות המקומיות היום. כשנשאל כיצד הצביע, השיב: "הצבעתי למי שיהיה ראש עיר טוב לכל לירושלים". אולמרט, ראש עיריית ירושלים בעברו, סיפר כי הוא "זוכר את התקופה הזו באהבה רבה".

מתברר, כי הג'וב של ראש עיר קורץ לרבים. כ-650 מועמדים מתמודדים על ראשות העיר. גם חברות במועצת העיר וג'ובים, כמו סגן ראש עיר בשכר, קורצים, ככל הנראה, והראייה, כ-1,600 רשימות מתמודדות למועצות הערים.

את עיקר תשומת הלב ממקדות הבחירות בערים הגדולות ובעיקר בירושלים ובתל אביב. בירושלים צפוי מאבק חריף בין הח"כ לשעבר, מאיר פרוש וניר ברקת. הפרסומים בימים האחרונים על מאבקים פנימיים בעדה החרדית, עשויים לפעול לטובתו של ברקת. שני מועמדים נוספים לראשות העירייה הם ארקדי גאידמק ודן בירון.

הקרב על תל אביב

מאבק מעניין לא פחות צפוי בתל אביב. מול חולדאי מתמודדים על ראשות העירייה ח"כ דב חנין, פאר ויסנר, האלוף (מיל') אורן שחור ואסמא אגבארייה זחאלקה. בשבועות האחרונים החריף המאבק והנושאים המרכזיים שעלו על סדר היום בקמפיינים היו, בין היתר, מצוקת הדיור ובעיות החנייה ומנגד, פיתוח התשתיות המואץ בעיר והפיכתה למוקד תרבותי בינלאומי.

גם בערים גדולות נוספות, בהן באר שבע, חיפה, ראשון לציון ואשדוד, צפויים על פי ההערכות מאבקים חריפים על ראשות העירייה.

לנוכח הבחירות לכנסת העומדות בפתח, ראשי המפלגות הגדולות צפויים מחר לקיים מרתונים של סיורים בקלפיות בכל הארץ ולגלות מעורבות גלויה. עם זאת, בניגוד לקדימה, הנהנית מחוסן כלכלי, בליכוד ובעבודה סבלו ממצוקה תקציבית. אולם, חלק מהמועמדים העצמאיים הצליחו לגייס תקציבים גבוהים, שאיפשרו להם לנהל קמפיינים יקרים יחסית.