יום לאחר הורדת הריבית במשק זינק הדולר היציג ב-2.107% ונקבע ב-3.876 שקלים

האירו היציג התחזק ב-1.117% ונקבע ב-4.8869 שקלים ; פעילים בשוק המט"ח ל"גלובס": "הדולר מנסה לשבור את רמת ה-3.9 שקלים ונכון לשעה זו, אינו מצליח" ; eTrader: פישר ימשיך להוריד את הריבית במנות קטנות ושוב יפתיע שלא בתאריך [לאתר המט"ח]

יום לאחר הורדת הריבית המפתיעה ב-0.5% זינקו שעריהם היציגים של הדולר והאירו כנגד השקל. השער היציג של הדולר זינק ב-2.107% ונקבע ב-3.876 שקלים. שערו היציג של האירו עלה ב-1.117% ונקבע ב-4.8869 שקלים.

נציין כי במהלך יום המסחר הגיע המטבע האמריקני שיא של 3.8977 שקלים המהווים עלייה של כ-2.7%. עלייה בה החל עוד אמש לאחר הודעתו המפתיעה של בנק ישראל על הפחתה נוספת של הריבית המרכזית ב-0.5% לרמה של 3% במונחים שנתיים.

נציין עוד כי גם האירו רשם התחזקות ביחס למטבע המקומי. למרות שבשעות הבוקר ניכרה יציבות בשערי המטבעות, כך שהעליות החדות נזקפו בעיקר לזינוקים שניכרו אתמול, בתגובה להודעת הריבית המפתיעה, בשעה זו החלו המטבעות המובילים להתחזק אף מעבר לרמתם אתמול בערב. פעילים בשוק המט"ח אמרו ל"גלובס" כי "הדולר מנסה לשבור את רמת ה-3.9 שקלים ונכון לשעה זו, אינו מצליח".

אמש ננעל מחיר הנפט מתחת לרמה ה-60 דולר לחבית ונסחר בשעות הערב סביב רמות של 59.15. דבר אשר מגביר את ההערכות כי המשך ירידת הסחורות העולמית תקל על הלחצים האינפלציונים במשק המקומי כבעולם, ובהתאמה תקל נגידי הבנקים המרכזיים להמשיך בהפחתות הריבית.

בזירת המט"ח הגלובלית רשם אמש הדולר התחזקות ביחס למרבית המטבעות המובילים, וזאת על רקע המשך הירידות בשוקי ההון בעולם. נזכיר כי אמש הודיע הממשל האמריקני בצעד חסר תקדים על תוכנית ההקלות לשוק המשכנתאות, כאשר בעלי הבתים לא ישלמו יותר מ-38% מהכנסתם בעבור המשכנתא. השינויים עשויים לכלול דחייה של תשלומי הקרן, הורדה של הריבית על המשכנתאות, הארכת מועד הפידיון של המשכנתאות עד ל-40 שנה.

השער היציג של הדולר זינק ב-2.107% ונקבע ב-3.876 שקלים. שערו היציג של האירו עלה ב-1.117% ונקבע ב-4.8869 שקלים.

אתמול, הדולר עלה ב-0.529% ושערו היציג נקבע ב-3.796 שקלים. האירו היציג נחלש ב-0.867% ל-4.82976 שקלים.

פריזמה: הריבית צפויה לרדת ל-2% הדולר בדרכו לרמת ה-4.2 שקלים

רפי גוזלן, סמנכ"ל השקעות ראשי בפריזמה ציין היום ל"גלובס" כי "טיעוני בנק ישראל להורדת הריבית המפתיעה אינם חזקים מספיק לדעתנו בכדי להצדיק הפחתה בישיבה שלא מן המניין, ומעלים תהיות האם לבנק יש מידע חדש על הרעה בפעילות הריאלית או על החרפת מחנק האשראי".

"הריבית צפויה לרדת לרמה של כ-2% בחודשים הקרובים, מהלך אשר תומך בהיחלשות השקל לכיוון של 4.20 שקלים לדולר ובאחזקה במח"מ קצר-בינוני בתיק האג"ח. אנו מעריכים כי בנק ישראל יעדכן מטה באופן משמעותי את תחזית הצמיחה לשנת 2009 בשבועות הקרובים".

בנק מזרחי טפחות: המשך הפחתות הריבית מחייב את הרחבת הגרעון התקציבי בכ-3%

הפחתת הריבית מקרב את השוק הישראלי לסנטימנט השלילי השורר כיום בעולם . בנק ישראל, אם ירצה להמשיך להוריד ריבית יצטרך בשלב מסוים להיעזר במדיניות פיסיקאלית מרחיבה, שכן הריבית הולכת ונעשית נמוכה. לכן, כצעד משלים, נצטרך לקבל הסכמה בשתיקה להרחבת הגירעון בתקציב ל-3%, בדומה למה שקורה ברחבי העולם.

בעקבות זאת, תגדלנה ההוצאות וכך גם צרכי הגיוס של הממשלה. במצב דברים זה, נצפה לכך שעקום התשואה לפדיון יהפוך תלול יותר - התשואות הקצרות ירדו והארוכות יעלו. מבחינה זו, מדובר בחדשות לא חיוביות לשחרים הארוכים, שיקזזו את השפעת הירידה בציפיות האינפלציה, שגם כך פועלת בחלק הקצר יותר של העקום.

Easy-Forex: השאלה הגדולה היא האם בנק ישראל יבצע הורדת ריבית נוספת

ההפחתה בריבית בישראל היא חלק מהמגמה העולמית של הפחתות בריבית על ידי הבנקים המרכזים בעולם. לפני שבוע ימים היינו עדים להורדות חדות מצד הבנק המרכזי של אנגליה, גוש האירו, אוסטרליה ושוויץ. אז למה לצפות, עוד כמה ימים אמור להתפרס בארץ מדד המחרים לצרכן לחודש אוקטובר,וסביר להניח כי בדומה לשער העולם גם בארץ נראה התקררות בלחצים האינפלציוניים.

השאלה היא האם נגיד בנק ישראל יפחית שוב את גובה הריבית במועד הקרוב ב-24 לנובמבר. מייד לאחר ההכרזה זינק הצמד דולר/שקל ונסחר בשעות הערב סביב רמות של 3.8800 שקל לדולר, כמעת 10 אגורות מעל היציג אשר נקבע ב-3.7960. בבחינת טכני הצמד דולר/שקל ממשיך להיסחר בטווח הרחב שבין 3.6500 לבין 3.93, רמה שמבדילה בין מעבר למגמה של עלייה בטווח הארוך לבין הגדרת הגל העולה האחרון כגל מתקן בלבד.

eTrader: פישר ימשיך להוריד את הריבית במנות קטנות ושוב יפתיע שלא בתאריך

הבוקר המסחר רגוע ושקט ללא עסקאות; הבוקר נפתח המסחר בשוק המט"ח המקומי בשקט (ברמות של 3.87 שקלים). עד השעה 8:30 נצפו עסקאות בודדות ובנפחים זעומים. ההערכה היא, כי על רקע המצב בשווקים, נוטים חדרי העסקאות שלא להיות בחשיפות גדולות מדי למטבעות ועל כן המסחר הבוקר אינו היסטרי, וכולן ממתינים בדריכות לבאות.

בהפתעה גמורה וללא כל הכנה מוקדמת, הוריד אמש פישר את הריבית במשק. הנחתנות היא כי פישר החליט כבר באוקטובר כי על רקע המיתון העולמי יש להוריד את הריבית במשק תוך זמן קצר ב-2%, אולם על מנת שלא להכניס את שוק ההון ואף את האזרחים לפאניקה מצעד כה דרסטי, הוא עושה זאת באיטיות יחסית. לדעתי תוך חודש תגיע הריבית במשק לרמה של 2%-2.25% לשנה.

פישר ימשיך להוריד את הריבית במנות קטנות ושוב יפתיע שלא בתאריך. פישר מודע למיתון העולמי ולזחילתו גם אלינו וישתמש בכלים שניתנו לו על מנת לעורר את המשק.

[לפורטל הפיננסי] ; [לאתר המט"ח]