היום מכר האוצר האמריקני אג"ח קצרות מועד ל-4 שבועות בתמורה ל-30 מיליארד דולר בריבית של אפס (!!!) אחוז, לראשונה מאז החל האוצר למכור ני"ע מסוג זה בשנת 2001. זאת על רקע הביקוש המתמשך לביטחון הגלום באגרות החוב הממשלתיות בתקופה בה מתרחש בשוק המשבר החמור ביותר מאז "השפל הגדול".
הריבית על האג"חים הקצרים ל-4 שבועות רשמו שיא של 5.175% בחודש ינואר 2007. הממשלה החלה להנפיק אג"ח לתקופה זו ביולי 2001. הביקוש במכרז האוצר היום לאגרות החוב קצרות המועד עלה על פי ארבע מסך האג"ח שהוצעו במכרז.
"זהו הפקטור של סוף השנה שהשפיע על הביקושים לאג"ח נושא הריבית האפסית" אמר כריס ארנס, אסטרטג הריבית של UBS בגרינוויץ', קונטיקט, אחד מ-17 הדילרים שסוחרים ישירות מול הבנק המרכזי. והוסיף: "כולם רוצים להיות באג"ח לקראת סוף השנה. רוח הדברים היא: קנו עכשיו כל עוד האפשרות הזו קיימת".
רוכשים לא ישירים, קבוצה הכוללת בנקים מרכזיים זרים, רכשו 47.2% מסך הכמות שנמכרה. זאת לעומת 31.7% שרכשו חברי הקבוצה במכרז הקודם. דילרים ראשוניים רכשו 52.1% בעוד שמציעי הצעות ישירים כגון משקיעים פרטיים רכשו במכרז אג"ח בשחיעור של 0.7%.
התשואה על ני"ע הממשלתיים צנחה השנה לשפל שיא, כאשר המשקיעים נמשכו לאפיק השקעה זה הנחשק כבטוח ביחס להשקעה במניות או להשקעה בנכסים בשווקים המתעוררים אשר מחיריהם צנחו השנה בעוצמה חסרת תקדים.
הריביות המשולמות על אגרות חוב לתקופה של 3 חודשים נחשבו לחוף מבטחים בזמן טלטלה, והן נסחרות בריבית שלילית של 0.01% כיום. האוצר האמריקני מכר אתמול אג"ח לתקופה זו בתמורה ל-27 מיליארד דולר בריבית של 0.005%, הריבית הנמוכה ביותר מאז החלו המכרזים לאג"חים אלו בשנת 1929 (!!!).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.