הבורסה בת"א סגרה את השבוע במגמה מעורבת: המעו"ף עלה ב-1% ומדד הנדל"ן הוסיף 2.7%; בז"ן טיפסה 6.4%

התל-טק ירד ב-0.2% ; כור עלתה ב-2.7% ; כי"ל הוסיפה 0.7% והחברה לישראל הוסיפה 1.5% ; וריפון רשמה היום ירידה של 1.9% ; מניית לאומי עלתה ב-1.2% ומניית הפועלים הוסיפה 0.2% ; פרטנר וסלקוםירדו ב-1.8% ו-1.3% בהתאמה

יום המסחר האחרון לשבוע התנהל ברובו במגמה חיובית, על רקע הציפייה להורדת ריבית על-ידי בנק ישראל. גם החוזים העתידיים על המדדים בוול-סטריט אותתו על עליות של כ-1% בפתיחה, ותרמו בכך למדדי תל-אביב ששמרו על המומנטום החיובי בהמשך היום.

אתמול נסגר המסחר בארה"ב בירידות, ואילו היום הוא נפתח בעליות שערים שהפכו מהר מאד למגמה מעורבת. כלכלני UBS פרסמו היום את דו"ח "עשר ההפתעות הגדולות של השנה הבאה". בדו"ח מציינים כלכלני הבנק השוויצרי את התרחישים האפשריים ל-2009, הכוללים בין השאר - ירידה של מחיר חבית נפט מתחת ל-20 דולר, נפילה של הדולר לשפל של כל הזמנים, אינפלציה עולמית שתישאר קרובה לאפס וצמיחה גלובלית שלילית.

לצד התסריטים הפסימיים, ציינו כלכלני UBS גם כמה תרחישים חיוביים: שיעורי חדלות הפירעון של חברות לא יעלו באופן משמעותי, בעקבות הסדרי אג"ח בין החברות לבין המשקיעים וכן בעקבות רכישה של חלק מהחוב הקונצרני על-ידי הפדרל ריזרב.

הורדת הריבית האגרסיבית בארה"ב ממשיכה גם היום להחליש את הדולר בעולם, כשאצלנו המטבע האמריקני ירד היום ב-2% ושערו היציג נקבע על 3.67 שקל. מאז רמתו הגבוהה של הדולר בתחילת דצמבר, שעמד על כ-4 שקלים, הוא איבד בשבועיים כ-8% מערכו, מהם 4% רק ביומיים האחרונים. לעומתו, האירו התחזק היום ב-1.5% ושערו נקבע על 5.3 שקל.

בבורסות אירופה רשמו היום המדדים המובילים ירידות של כ-1%. באסיה נרשמו עליות בהובלת המדד ההודי, הסנסקס, שטיפס ב-2.7% על רקע ירידה חדה בשיעור האינפלציה.

בזירה המקומית, על רקע הפחתת הריבית האגרסיבית בארה"ב גוברים הלחצים על נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, להפחית את הריבית עוד לפני המועד המתוכנן ב-29 בחודש. "מדיניות הריבית מתנהלת בצורה אקטיבית, במטרה לחזק את יכולת המשק להתמודד עם השלכות המשבר", דברי פישר בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי, שנערך אתמול.

בנק ישראל פרסם היום, כי המדד המשולב לנובמבר ירד ב-0.4%. על-פי הודעת הבנק, הירידה במדד בחודשים האחרונים מעידה על המשך ההאטה במשק, שתחילתה עוד משלהי הרבעון השני של השנה.

הלמ"ס פרסם היום, כי באוגוסט-אוקטובר ירד הפדיון בענפי המסחר והשירותים ב-4.2% בחישוב שנתי, וכי נרשמה ירידה של 3.5% בייצור התעשייתי, וירידה של 6.9% בייצור התעשייתי ללא ענפי ההיי-טק.

מדדי התל-בונד רשמו היום מגמה מעורבת. התל-בונד 60 הוסיף 0.2%, בעוד שהתל-בונד 40 רשם ירידה של 0.6%. אגרות-החוב הממשלתיות נסחרו היום במגמה שלילית. השחרים הארוכים ירדו בקרוב ל-1%, ובכך תיקנו מעט את העליות שרשמו מתחילת החודש. הגלילים הארוכים לעומת זאת, עלו בפחות מ-0.1%.

פרטנר וסלקום יורדות

בתום יום המסחר עלה המעו"ף ב-1%, ותל-אביב 100 הוסיף 0.9%. מחזור המסחר היה ממוצע, והסתכם ב-1.6 מיליארד שקל. בסיכום שבועי ירד מדד המעו"ף ב-2.5%.

שיאנית המחזור היום הייתה כרגיל כי"ל , אך עד הצהריים הייתה זו מניית כור שעלתה ב-2.7% במחזור של כ-109 מיליון שקל, על רקע המסחר בהנפקת הזכויות. כי"ל המשיכה במומנטום החיובי, לאחר כמה ימים של עליות. היום עלתה המנייה ב-0.7% ובמחזור הגדול ביותר, שהסתכם ב-151 מיליון שקל. גם החברה האם, החברה לישראל , נהנתה היום מעליות של 1.5%.

לאחר שאתמול זינקה ב-22.9%, על רקע פרסום תוצאות פחות גרועות מהצפוי ברבעון הרביעי, רשמה היום מניית וריפון ירידה של 1.9%.

מניות הבנקים בלטו היום בעליות, ושלחו את מדד הבנקים לעלייה של 0.6%. מניית לאומי עלתה ב-1.2%. אתמול נודע ל"גלובס" כי הבנק יפנה לביהמ"ש בבקשה לקבוע כי אינו חייב למכור את אחזקותיו במגדל. עליות נרשמו גם במניית הפועלים , שהוסיפה 0.2%. אתמול הודיעה מודי'ס על הורדת דירוג החוסן הפיננסי של הבנק בדרגה אחת, מ-C ל-C מינוס. הורדת הדירוג נעשתה בעקבות בדיקה של מודי'ס, שהחלה באפריל בתגובה ל"ירידת ערך השקעות הפועלים באג"ח מגובות משכנתאות", כהגדרתה. אמנם הבנק כבר מכר את התיק במאי, אך בדיקת מודי'ס הסתיימה רק כעת.

מניות התקשורת, פרטנר וסלקום , סבלו היום מירידות של 1.8% ו-1.3% בהתאמה.

[לאתר המעו"ף]