ההנהלה של חברת הספנות, צים, החברה הבת של החברה לישראל שבשליטת סמי ועידן עופר, תדון בימים הקרובים בעניין העיכוב במשלוחים בהיקף 1.4 מיליארד דולר. דיווחים זרים מסרו כי בכירי החברה ייפגשו עם נציגי מספנות יונדאי וסמסונג, יצרנית הספינות השנייה בגודלה בעולם, בדרום קוריאה, וידונו במועדי האספקה של הספינות, ובתנאי ההסכם המקורי.
נזכיר, כי צים החלה במו"מ מול המספנות בדרום קוריאה ובנקים זרים בניסיון לדחות את קבלת האוניות החדשות לשנת 2011-2012 לפחות. ביום רביעי האחרון קיבלה החברה לישראל עוד בשורות רעות מהחברה הבת שלה: חברת הדירוג S&P מעלות הודיעה כי היא מורידה את דירוג האג"ח של צים, מסדרות א', ב' ו-ג' ב-5 דרגות ל-"BB+/Negative", מ-"A/Negative", כשתחזית הדירוג נותרה שלילית.
צים נפגעה בתקופה האחרונה מהמיתון בענף הספנות, והוציאה מספר רב של אוניות משירות. מספר האוניות שצים תשבית באופן קבוע צפוי לעלות ל-20 אוניות, זאת לאחר שהחברה הודיעה על תוכניתה לצמצם את הפעילות בקו מאסיה לארה"ב.
"גלובס" חשף כבר לפני מספר שבועות כי בכוונת צים להשבית עד 20% מצי האוניות של החברה ולפטר עד 100 עובדים בעקבות המשבר החמור בענף הספנות. צים ממשיכה להרחיב את שיתוף הפעולה שלה עם חברות ספנות אחרות במטרה לקצץ בהוצאות החברה ולתת מענה לירידה בביקושים. החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם קונסורציום חברות הספנות גראנד אליינס להחלפת קיבולת בסחר בין אסיה לקנדה וארה"ב. באמצעות שיתוף הפעולה עם הקונסורציום, צים למעשה משיגה שני יעדים - החברה תצליח לשפר את השירות שהיא מציעה בסחר בין אסיה, וכן להכניס לשירות חלק מהאוניות החדשות שרכשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.