כי"ל השלימה בהצלחה גיוס חוב בהיקף 695 מיליון ש'; עקב ביקושי יתר של 1.5 מיליארד ש' הגדילה את היקף הגיוס

הסכום המקורי שתכננה כי"ל לגייס עמד על 500 מיליון שקל ; החברה הנפיקה אג"ח בשלושה מסלולים כאשר היקף הגיוס הגדול ביותר היה של אג"ח צמוד מדד נושא ריבית 3.4% לפדיון בתום 5 שנים - 452 מיליון שקל

נמשך גל הנפקות האג"ח בחברות המובילות בישראל. חברת כי"ל השלימה הערב (ב') בהצלחה הנפקה פרטית בישראל של אגרות חוב למשקיעים מוסדיים בהיקף של 695 מיליון שקל. לאור ביקושי היתר המעידים על האמון שרוכשים המשקיעים בחברה, שהיו בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, החליטה החברה להגדיל את היקף הגיוס מהסכום המקורי של 500 מליון שקל.

חברת מעלות S&P העניקה דירוג של Stable/AA+ להנפקת אגרות החוב.

ההנפקה נעשתה כחלק ממדיניות החברה לגוון את מקורות המימון שלה. הכספים שגויסו ישמשו את החברה לצרכים עתידיים שונים לרבות מימון השקעות ורכישות, באם יהיו.

אגרות החוב הונפקו בשלושה מסלולים:

• 452 מיליון שקל אג"ח צמוד מדד לפדיון בתום 5 שנים
• 61 מיליון שקל אג"ח שקליות לא צמודות לפדיון בתום 4.5 שנים
• 182 מיליון שקל אג"ח צמודות לדולר לפדיון בתום 4.5 שנים

בכוונת החברה לרשום את האג"ח למסחר בבורסה בקרוב ואף החלה להיערך לכך.

שיעור הריבית שנקבע במכרז לתקופה, בה יהיו אגרות החוב רשומות למסחר בבורסה, הוא 3.4% לאגרות החוב צמודות המדד; 5.25% לאגרות החוב השקליות ו - 2.4% מעל ריבית הליבור הדולרי לששה חודשים לאגרות החוב הצמודות לדולר. כל עוד לא יירשמו אגרות החוב למסחר תשלם החברה ריבית נוספת של 0.5% בכל אחד מהמסלולים.

את ההנפקה הובילו פועלים אי. בי. אי, לאומי פרטנרס ואיפקס חיתום.

רק אתמול גייס בנק לאומי 300 מיליון שקל ממבטחים הוותיקה כאשר הבנק צפוי לצאת בגיוס גדול יותר בשבועות הקרובים. הגיוס של ההון המשני העליון התבצע בריבית של 6.2%. הגיוס נובע מדרישת בנק ישראל, לפיה על הבנקים להגיע להלימות הון של 12% עד סוף השנה.

אתמול גם הודיעה באופן רשמי חברת שטראוס כי החליטה לגייס 300 מיליון שקל באג"ח. החברה תבצע את הגיוס באמצעות הרחבת סדרות אג"ח קיימות. לשטראוס גרופ דירוג גבוה של מעלות העומד על AA , ואיגרות החוב שלה נסחרות בתשואה נמוכה של פחות מ-3.5%.