השקל התחזק מול הדולר והאירו: שערו של המטבע האמריקני נחלש ב-0.832% ונקבע ב-3.932 שקלים

האירו נחלש ב-0.484% ושערו נקבע ב-5.4645 שקלים ■ מדד המחירים לצרכן לחודש מאי עלה ב-0.4% - בהתאם לציפיות ■ ישראל סווגה מחדש ע"י MSCI כ"שוק מפותח", מ"משק מתעורר"

השקל התחזק היום (ג') בזירת המט"ח המקומית מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. המטבע האמריקני תיקן את ההתחזקות של אתמול, בטרם פורסם מדד המחירים לצרכן, והמשיך את הזיגזג של הימים האחרונים ביחס לשקל. המטבע האירופאי נחלש גם הוא, וממשיך את המגמה של אתמול.

מנתונים שפירסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי שיעור האבטלה זינק ל-7.8% באפריל - 234 אלף מובטלים; כלכלת ישראל התכווצה ברבעון הראשון ב-3.9%, 0.3% יותר מהאומדן הראשוני.

מגמתו של הדולר בזירה המקומית תואמת למגמתו של המטבע בזירה הגלובלית, שם הוא נחלש מול המטבעות המרכזיים: האירו מתחזק מולו ב-0.93% ונסחר תמורת 1.3913 דולר, הליש"ט מתחזקת ב-1.12% ל-1.6487 דולר.

בהתאם לציפיות בשוק, מדד המחירים לצרכן לחודש מאי עלה ב-0.4%, כך דיווחה אתמול בערב הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בעקבות כך, עומדת האינפלציה השנתית (12 חודשים אחורה) על 2.8% - בתוך יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה (1% - 3% ), זאת אחרי כמעט שנתיים שבה האינפלציה השנתית היתה מעל לגבול העליות של הטווח.

המסחר במט"ח התנהל על רקע שדרוגה של ישראל ל"שוק מפותח", מ"משק מתעורר", ע"י חברת MSCI Barra, מפעילת מדדי ה-MSCI העולמיים, החל ממאי 2010. לפי ההערכות בשוק, שדרוג המשק הישראלי ממשק מתעורר למשק מפותח יביא להשפעה שלילית על השוק המקומי, שכן המהלך יוביל למשיכת כספים בידי המשקיעים הזרים, מה שעלול להביא להיחלשות של השקל מול הדולר. לפי ההערכות, המשקיעים הזרים צפויים למשוך אל מחוץ לישראל כספים בהיקף של 2 מיליארד דולר. עם זאת, יש שמעריכים כי הדבר יסייע בעתיד לחברות מישראל לגייס הון ממשקיעים זרים, מפני שהעלייה בסיווג מעידה על יציבות של המשק הישראלי.

זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.832% ושערו היציג נקבע ב-3.932 שקלים. האירו נחלש ב-0.484% ושערו היציג נקבע ב-5.4645 שקלים

כלכלני סיטי: "בנק ישראל ידחה הפסקת ההתערבות בשוק ככל שרק אפשר"

"בנק ישראל נחוש לגרום לפיחות בשקל על ידי רכישות מט"ח" אומרים האנליסטים בסיטי. "התגברות הלחצים האינפלציוניים עומדת בניגוד למדיניות רכישות הדולרים, אולם בבנק ישראל לא מוכנים לקחת את הסיכון שעלול להיגרם לכלכלה במידה וההתערבות בשוק המט"ח תיפסק והשקל יתחזק. אנו מאמינים שבנק ישראל ידחה את הפסקת ההתערבות בשוק המט"ח ככל שרק אפשר. בינתיים, אנו מעריכים כי הציפיות להעלאת הריבית יתגברו בתקופה הקרובה".

השבוע העריכו כלכלני גולדמן זאקס כי בנק ישראל יפסיק את רכישות הדולרים בתחילת 2010, ובמקביל הם הורידו את התחזיות שלהם למחיר הדולר-שקל. בשבוע שעבר פרסם גם בית ההשקעות ברקליס קפיטל סקירה על שוק המט"ח הישראלי, בה הוא ציין כי הדולר ירד לרמה של 3.78 שקלים.

Easy-Forex: מבחינה טכנית צפויה לדולר תמיכה ב-3.9 שקלים

מבחינה טכנית צפויה לדולר תמיכה ב-3.9 שקלים, ובמידה והיא לא תשבר צפוי המטבע האמריקני לבחון שוב את רמת ה-4 שקלים לדולר אחד. ימים יגידו אם מדד מאי מעיד על עלייה בביקושים לסחורות ושירותים או שזהו תוצר של עליית מחירים. מבחינה טכנית, רמה של 4 שקלים לדולר נראית על פניו כרמה סבירה בטווח הקצר. בנאום שנשא שר האוצר האמריקני, טימותי גייטנר, נאמר כי המערכת הפיננסית נמצאת כעת בשלב מוקדם של התאוששות. עדות לכך ניתן לשאוב משוק האשראי שמצביע על סימנים של הפשרה. אף על פי כן, ציין גייטנר כי תהליך ההתאוששות יהיה ארוך ואיטי. לדבריו שיעור האבטלה ימשיך לעלות גם לאחר שהצמיחה תתחדש. בד בבד, נשיא קרן המטבע הבינלאומית צינן במעט את רוח האופטימיות כתוצאה מועידת ה- G8 באומרו כי הרע מכל עדיין לא מאחורינו.

etrader: הדולר יתחזק ל-4.2 שקלים בחודשים יולי-אוגוסט

האנליסטים באיטריידר מעריכים כי בחודשים יולי אוגוסט ימשיך ויתחזק הדולר ויגיע לרמה של 4.2 שקלים. לאחר שבשבוע החולף נראה היה שהדולר הופך לשק החבטות של מטבעות העולם, והשקל בתוכם, כאשר מדינות כמו סין, רוסיה וברזיל הצהירו על כוונתן למכור חלק מאחזקותיהן באג"ח ממשלתיות אמריקניות ולרכוש במקומן אג"ח מקרן המטבע הבינלאומית, קיבל הדולר חיזוק בעקבות דבריו של שר האוצר הרוסי, אלכסיי קודרין, שהביע אמון מלא בדולר האמריקני והוסיף כי מוקדם לדבר על אלטרנטיבות לדולר כמטבע העולמי.

פינוטק: רמת ההתנגדות המשמעותית עומדת כעת על 4.02 שקלים

נתונים קודרים בנוגע ללחצים האינפלציוניים במשק הישראלי, שמדגישים את ההאטה הכלכלית, ביחד עם התחזקות הדולר בעולם, נתנו מכה למטבע הישראלי. רמת ההתנגדות המשמעותית עומדת כעת על 4.02 שקלים. שר האוצר הרוסי, אלכסי קורדין, אמר כי תפקידו של הדולר בעולם נותר כמטבע רזרבת המט"ח העיקרי ונראה שלא הולך להשתנות בעתיד הקרוב. נזכיר שרק בשבוע שעבר, הספקולציות כי רוסיה תגוון את רזרבות המט"ח שלה העלו ספקות בנוגע לחשיבות הדולר והמשקיעים החלו למכור את המטבע האמריקני.

[לאתר המט"ח]