דיסקונט השקעות , אחת מזרועות ההשקעות של קבוצת IDB שבשליטת נוחי דנקנר, משפחות מנור ולבנת, תצא מפוזיציית ההשקעה שלה בחברת התקשורת הברזילאית GVT (סימול: GVTT3.SA בבורסה בסאו-פאולו) תוך שבוע. כך עולה מדיווחה לבורסה. ב-GVT מחזיקה בשיעור זהה (כ-8.8% כל אחת) IDB פיתוח, ואף היא תמכור אחזקותיה לפי אותם העקרונות.
מכירת אחזקות המיעוט של דסק"ש ו-IDB פיתוח ב-GVT התבצעה כזכור, לפי מתווה הכולל שני שלבים - כשבשלב הראשון נרשם לחובתה של דסק"ש הפסד ובשני רווח לזכותה. בשבוע הקרוב יתבצע השלב השני, ובמסגרתו אומדת דסק"ש את הרווח שתרשום ברבעון השלישי ב-71 מיליון שקל (IDB פיתוח, המחזיקה ב-74.5% מדסק"ש, תרשום רווח הון כולל של 120 מיליון שקל). זהו סכום גבוה יותר מההערכותיה המוקדמות של דסק"ש.
בעל השליטה ב-GVT הוא שאול שני ואתמול הודיע לדסק"ש כי בכוונתנו לממש את האופציה שעמדה לרשותו עד סוף ספטמבר לרכישת מניות החברה. התמורה נאמדת בכ-112 מיליון שקל. הנתונים הם ברמת אומדן בשל השינויים האפשריים בשערי המטבע.
דיסקונט השקעות 
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.