אופטימיות - או יותר נכון, מה שנותר ממנה - הייתה מילת המפתח בוול סטריט היום (ו'). ביומו האחרון של המסחר מעבר לים לשבוע זה לא נראה כי המשקיעים הצטיידו במידה גדושה של אופטימיות זו; מבין שלל נתוני המאקרו שנפלו על המשקיעים לכד אחד את תשומת ליבם יותר מכל - והוא זה שנגס באותה אופטימיות: מדד אמון הצרכנים.
מדד אמון הצרכנים ירד היום אל מתחת לציפיות המוקדמות - שדווקא חזו עלייה ביחס למדד יולי. הנחת העבודה היא פשוטה: אתמול (ה') התפרסמו נתונים המצביעים על ירידה במכירות הקמעונאיות. לאחר לאורם של שני הנתונים הללו, ההנחה היא כי הם מגלמים את הירידה הבאה בצריכה הפרטית בארה"ב. זו, נזכיר, אחראית לשני שלישים מהתוצר המקומי הגולמי בארה"ב כולה, כלומר על שיעור הצמיחה (או הנסיגה) בכלכלה הגדולה בעולם.
לאורך כל היום נסחרו המדדים המובילים וננעלו בירידות שערים; כך למשל, 28 מתוך 30 המניות של מדד הדאו ג'ונס נצבעו אדום. "הערכות השווי החלו לתמחר עתיד בהיר יותר, אולם לא כל הנתונים הכלכליים שטופי-שמש", אמר היום לורנס קריטורה, מנהל תיק נכסים בפדרציית קלובר יועצים לסוכנות הידיעות "AP", בהתייחסו למחירי המניות. "עדיין אנו צפויים להיגרר לכאן או לכאן סביב חדשות טובות או רעות בחודשים הבאים".
לפיכך, נטשו היום המשקיעים במידה רבה את שוק המניות (ואת שוק הסחורות, והנפט הוא דוגמא טובה בהקשר זה) לטובת נכסים חסרי-סיכון; הבולטים שבהם היו הדולר ושוק האג"ח הממשלתיות. "הריצה לחוף מבטחים", כפי שנהוג לכנות תופעה זו בוול סטריט, חיזקה את המטבע האמריקני (מה שתרם בתורו לחולשת הזהב השחור) וקיצצה בתשואות לפידיון של האג"ח שהנפיקה ממשלת ארה"ב. גם כאן, בדומה לאירופה, בא אל קיצו רצף של 5 שבועות בו בסיכום שבועי הציגו המדדים תשואה חיובית.
הדאו ג'ונס ירד ב-0.82% ל-9,321.4 נק' ■ ה-S&P 500 ירד ב-0.85% ל-1,004.09 נק' ■ הנאסד"ק ירד ב-1.19% ל-1,985.52 נק'.
בסיכום שבועי: מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.5%, ה-S&P 500 ב-0.6% והנאסד"ק ב-0.7%.
זירת המאקרו
ב-15:30, שעון ישראל, פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, והוא הצביע, כצפוי, על קיפאון בחודש יולי, לעומת גידול של 0.7% בחודש יוני. מדד הליבה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, עלה אף הוא בהתאם לצפי ב-0.1%, בהמשך לגידול של 0.2% בחודש יוני.
ב-16:15 פורסמו נתונים בדבר התפוקה התעשייתית לחודש יולי, אשר עלתה ב-0.5%, לעומת תחזית לעלייה של 0.4%, וירידה של 0.4% בחודש יוני. מדד ניצולת הייצור צפוי לעלות מ-68% ל-68.5% לעומת צפי ל-68.3%.
ב-16:55 - פורסמו הנתונים המקדמיים של מדד אמון הצרכנים לאוגוסט של אוניברסיטת מישיגן. בעוד הצפי הוא לעלייה ל-69 נקודות, ירד המדד ל-63.2 נקודות מ-66 נקודות ביולי.
במסחר המאוחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על הנפט למסירה בספטמבר צונחים ב-4.14% לרמה של 67.6 דולר לחבית.
עליות שערים בשוק האג"ח הממשלתיות הביאו את התשואה לפידיון באג"ח הלא-צמודה ל-10 שנים לרדת ב-0.92% ל-3.558% במונחים שנתיים.
מניות בכותרות
דירקטוריון אפל צפוי להתכנס ביום ג' הקרוב בכדי לדון במחליפים אפשריים למנכ"ל גוגל , אריק שמידט, שבסוף יולי פרש מהדירקטוריון, על רקע פוטנציאל לניגוד אינטרסים. כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל".
בנק אוף אמריקה עשוי להרחיב בשנתיים-שלוש הבאות את צוות המתכות ואנרגיה שלו ב-25%, מאחר שהעליות במחירי הסחורות מושכות השקעות של מיליארדי דולרים.
עדיין במגזר הפיננסים, בנק נוסף נסגר בארה"ב - הגדול מבין הבנקים שנסגרו ב-2009:
קולוניאל בנקוגרופ (סימול: CNB בבורסה בניו-יורק), השני בגודלו במדינת אלבמה, ירכש על-ידי BB&T , זה האחרון יהפוך למוסד הפיננסי התשיעי בגודלו בארה"ב מבחינת היקף נכסים - גדול יותר ממנפיקת כרטיסי האשראי הגדולה בארה"ב, קפיטל 1 .
אלקואה ואקסון מובייל ריכזו עניין, על רקע התנודות במחירי הסחורות והנפט.
בואינג דיווחה כי ספק איטלקי שלה הפסיק ייצור של שני חלקים עבור מטוס הדגל העתידי שלה, ה-787, לאחר שנמצאו פגמים מבניים במרכב המטוס.
חברת האופנה אברקומבי ופיץ' עברה להפסד רבעוני של 26.7 מיליון דולר (30 סנט למניה) ברבעון שהסתיים באחד באוגוסט מרווח של 77.8 מיליון דולר. 24.4 מיליון דולר מתוכו מיוחסים לסגירת העסקה של Ruehl ומחיקות חד-פעמיות על נכסי רשת החנויות. ההערכה היא כי מדובר בהפסד גבוה יותר מציפיות האנליסטים גם בניכוי הפסד זה - אשר עמדו על הפסד של 7 סנט למניה. המכירות קטנו ב-23% ל-648.5 מיליון דולר, גבוה מציפיות האנליסטים ל-646.5 מיליון דולר.
JC פני הציגה הפסד קטן מהמצופה אך פרסמה אזהרת רווח לגבי יתרת השנה, והיא "זהירה" לגבי המחצית הראשונה של 2010. מכירותיה השנתיות צפויות לרדת ב-5.5%-6%.
אחרונה במגזר הצריכה, בלוקבסטר (סימול: BBI בבורסה בניו-יורק) דיווחה על ירידה של 21.4% במכירות ברבעון השני ל-1.02 מיליארד דולר. ההפסד הנקי הצטמצם ב-11.2% ל-39.7 מיליון דולר, 21 סנט למניה. האנליסטים ציפו להפסד של 11 סנט למניה מתוך הכנסות כוללות של 1.11 מיליארד דולר.
ישראליות מעבר לים
כ-5 חודשים עברו מאז סבב הפיטורים האחרון בחברת קומברס , וכעת מסתמן כי סבב פיטורים נוסף נמצא בפתח. מוקדם יותר השבוע קיימה הנהלת החברה דיון בניו-יורק בו נידון גם נושא פיטורי 5-10% מעובדי החברה, כולל עובדים מישראל. החלטה סופית טרם התקבלה ועל מספרים סופיים עדיין לא הוחלט, אולם ככל הנראה החברה אכן תלך למהלך פיטורים נוסף בחודש אוקטובר או לכל המאוחר בנובמבר.
האנליסט דארן שאו מ-UBS העריך כי פרטנר עשויה לחלק דיבידנד בהיקף 1.5 מיליארד שקל ברבעון הראשון של 2010 - מה שיעמיד את תשואת הדיבידנד בפרטנר על 25% בשנה הבאה.
מדו"חות אקספון עולה כי הכנסותיה ירדו ברבעון השני ב-17.1% ל-21.4 מיליון דולר. ההפסד הנקי כמעט והכפיל עצמו כשעלה ל-1.9 מיליון דולר ממיליון דולר ברבעון המקביל.
ד"ר אברהם אורטל מונה למנכ"ל לימקו, חברה בת בבעלותה המלאה של תא"ת טכנולוגיות, החל מספטמבר. ג'אן ה. לואב יחליף את אורטל כחבר במועצת המנהלים תא"ת.
תביעה ייצוגית ראשונה הוגשה נגד מאינד בעניין הטעייה לכאורה לגבי יתרותיה הנזילות.
דלתא 3 דיווחה על ירידה של 2.65 בהכנסותיה ל-5.3 מיליון דולר. ההפסד הנקי הצטמצם ב-60.8% ל-1.26 מיליון דולר, 2 סנט למניה. צפי אנליסטים לא היה זמין.
יום לאחר שדיווחה על העיסקה הגדולה בתולדותיה, התממשה טאואר סמיקונדטורס בחדות.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.