יום תנודתי בבורסה: לאחר פתיחה שלילית במיוחד עם ירידות של כ-1.4% במדדים המובילים, הבורסה מחקה את הירידות בצהריים אך לקראת הסגירה שב הסנטימנט השלילי והמדדים המובילים ננעלו בירידות של כ-0.6%. מניית נייס משכה מעלה לאחר שהודיעה על החוזה הגדול בתולדותיה, אולם מנגד אפריקה ישראל המשיכה להעיב על המעו"ף בעקבות אזהרת הרווח שפרסמה אתמול (ג').
מחזור המסחר בשוק היה נמוך יחסית והסתכם ב-1.3 מיליארד שקל, בעקבות חופשת הקיץ. יש לציין כי החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט נסחרו בירידות של כ-1% לכל אורך היום וגם בשווקים באירופה ובאסיה נרשמו ירידות. שמדד שנחאי המשולב רשם ירידה חדה של 4.3% ונכנס רשמית לקטגוריית "שוק דובי", עם ירידה של יותר מ-20% מהשיא.
"מהלך של המעו"ף מעל ל-942 נק' ותמיכה מעל רמה זו יחשבו לאיתות שורי, כאשר רמת ההתנגדות הבאה נמצאת ברמה של 990 נקודות", אמר זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס". "אזור ה-895 נקודות יחשב יעד סביר לתיקון קל אך מהלך מתחת לרמה הזו ילמד על המשך ירידה לכיוון 850 נקודות".
בני שרביט, סמנכ"ל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות, סבור שלא צריך לחשוש ממימושי רווחים, כיוון שהמגמה הכללית לדעתו היא מגמה חיובית. "אנחנו הולכים עם המגמה - עליות", אומר שרביט. "הריבית ברמות אפסיות וייקח זמן עד שהיא תעלה לרמות שישפיעו על השוק. בריבית אפסית הציבור לא מקבל תשואה, כך שהמגמה החיובית תימשך בשל היעדר אלטרנטיבות. גם אם רואים מימוש של כמה ימים, זה לא אומר שום דבר. מימוש הוא דבר טבעי ובריא, אך המגמה הכללית היא עליות".
נתוני מאקרו חיוביים בישראל
לאחר שמוקדם יותר השבוע נודע כי כלכלת ישראל צמחה ב-1% ברבעון השני - בניגוד גמור לתחזיות המוקדמות - המשק הישראלי ממשיך להפגין עוצמה ובנק ישראל מפרסם היום את המדד המשולב לחודש יולי, אשר מעיד כי המשק אכן יצא מהמיתון.
בזירת המאקרו המקומית נפתח היום בפרץ של אופטימיות. המשק הישראלי יוצא בצורה מובהקת מהמיתון כשהמדד המשולב עלה ביולי ב-1.2%, מה שמעיד על התרחבות הפעילות הכלכלית במשק. אם לא די בכך, המדד לחודש יוני עודכן מעלה בחדות והוא עלה ב-0.6% לעומת הקריאה הקודמת שהראתה על עלייה של 0.2%. הסיבה לעלייה החדה נובעת מעלייה במדד ייצוא השירותים בשיעור של 3.2% ועלייה של 0.4% במדד ייצוא הסחורות. מדד הייבוא עלה ביולי ב-4.3%, בהמשך לעלייה דומה ביוני.
בנוסף, מנתוני שירות התעסוקה עולה כי מספר דורשי העבודה החדשים ירד ביולי ב-1.4% והסתכם ב-23 אלף. "נתוני דוחות שירות התעסוקה ליולי מצביעים לראשונה כי מאז מאי 2008, אין עלייה במספר המובטלים בנתוני מגמה בהשוואה לחודש קודם", אומר מנכ"ל שירות התעסוקה, יוסי פרחי. "מספרם של המובטלים ביולי הסתכם ב-210,41 אלף לעומת 210.47 אלף ביוני".
המעו"ף ■ ת"א-100 ■ תל-טק15 ■ הבנקים ■ נדל"ן
תל-בונד ■ תל בונד 40 ■ תל בונד 60
חוזה ענק לנייס
נייס הודיעה כי חתמה על החוזה הגדול בתולדותיה - 55 מיליון דולר. החברה כבר קיבלה מקדמה מהחוזה שנחתם עם סוכנות ממשלתית.
אפריקה ישראל המשיכה לרכז עניין לאחר אזהרת הרווח שפירסמה אתמול לפיה תפסיד ברבעון השני 1.4 מיליארד שקל. יובל בן זאב מכלל פיננסים ממליץ "מכירה" על מניית החברה ומאידך ממליץ "קנייה" על האג"ח של החברה לטווח הקצר. סיטיגרופ ממליצים אתמול לרכוש את מניית אפ"י פיתוח והעניקו לה מחיר יעד הגבוה ב-120%.
קבוצת דלק , הודיעה היום כי בכוונתה להשקיע עד 218 מיליון דולר בנובל אנרג'י, השותפה הגדולה של דלק וישראמקו בקידוחי מאגרי הגז הטבעי "תמר" ו"דלית". החברה לקחה הלוואה של 120 מיליון דולר מסיטיגרופ על מנת לממן את ההשקעה.
רוני בירון, אנליסט בכיר ב-UBS אומר כי על-פי מצב שוק האשלג, שאינו מצליח להתרומם, כי"ל מתומחרת כיום באופן מלא, ולכן אין סיבה לרכוש אותה.
בזירת הדו"חות הכספיים, חברת התעופה הישראלית, אל-על , דיווחה הבוקר על הפסד של כ-20 מיליון דולר וירידה של 28% בהכנסות, כמו גם ירידה של 28% בהוצאות. הרווח של דלק ישראל ירד ב-1% לכ-39 מיליון שקל למרות ירידה של 36% בהכנסות הרבעון השני. קסטרו רשמה ירידה של כ-11% ברווח הנקי ל-10.4 מיליון שקל. גם ברבעון השני, כמו ברבעון המקביל אשתקד, המשיכה קסטרו לייצר תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת - שהסתכם ב-2.25 מיליון שקל, נמוך ב-24.1% מהתזרים השלילי ברבעון השני של 2008.
בעקבות רכישת פרטנר על ידי אילן בן-דב, סלקום נמצאת במגעים לרכישת רשת דינמיקה שבבעלות חברת סקיילקס שבשליטת בן-דב. כך נוע ל"גלובס". בן-דב התחייב למכור את הרשת שמשווקת מוצרים של סלקום במידה ויזכה במכרז על פרטנר.
[לאתר המעו"ף]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.