הבנק הבין-אמריקני לפיתוח מגייס כלכלנים ישראליים לוושינגטון ולקריביים

ישראל חברה בבנק עשרות שנים, אך למעט נציג בדירקטוריון לא מועסקים בו ישראלים ■ 100 משרות יתפנו בבנק בשנה הקרובה

הבנק הבין-אמריקני לפיתוח (IADB), שמתמחה במימון פרוייקטים של פיתוח כלכלי ותשתיות באמריקה הלטינית, יוזם גיוס עובדים ישראליים למשרות במטהו בוושינגטון ובמשרדיו באמריקה הדרומית, באמריקה התיכונה ובאיים הקאריביים. זה יהיה המאמץ הממוסד הראשון של הבנק לקלוט ישראלים לשורותיו.

ישראל חברה בבנק מזה עשרות שנים, יחד עם 50 מדינות אחרות, אך למעט נציג ישראלי בדירקטוריון של הבנק, לא הועסקו בו כמעט עובדים ישראליים.

"את מספר הישראלים שעבדו אי פעם בבנק הבין-אמריקני אפשר למנות על אצבעות כף יד אחת", אמר לגלובס אוהד כהן, ראש הנספחות המסחרית של ישראל בוושינגטון.

בעקבות דחיפה של דני כהן, הנציג הישראלי בדירקטוריון של IADB, החליטה הנהלת הבנק ליזום קליטת עובדים בעלי אזרחות ישראלית. נציגה של הבנק תגיע השבוע לישראל כדי לאתר עובדים מתאימים שיוכלו להשתלב בעבודת המוסד. דרישות הבסיס: תואר שני ושליטה באנגלית וספרדית.

בשנה הקרובה עומדות להתפנות כ-100 משרות בבנק, רובן בוושינגטון. בין המשרות שפנויות עתה: מומחה לשוקי עבודה, ממונה על השקעות, מומחה לביטוח לאומי ולענייני פנסיה, ראש שירותי מידענות וראש חטיבה לבריאות והגנה חברתית.

אוהד כהן אמר, כי היוזמה לגיוס עובדים ישראליים בבנק הבין-אמריקני משתלבת עם המאמץ שעושה מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת להגברת הפעילות מול ארגונים פיננסיים בינלאומייים שיושבים בוושינגטון, לרבות הבנק העולמי. ביולי נערך במטה הבנק העולמי סמינר בנושא מים בישראל שהציג טכנולוגיות ישראליות וקווים מנחים של המדיניות הישראלית לניהול משק מים במחסור.

בעקבות הסמינר, החל גם הבנק העולמי להתעניין בהעסקת ישראליים, בעיקר אנשי מקצוע בתחומי החקלאות והמים, אמר כהן. עם זאת, הבנק העולמי העסיק ומעסיק אזרחים ישראליים.

הנספחות המסחרית בוושינגטון גייסה באחרונה עובד שיסייע לחברות ישראליות בפעילות עסקית מול ארגונים בינלאומייים בבירה, לרבות יצירה ואיתור של הזדמנויות עסקיות לחברות שמעוניינות לחדור לשווקים מתפתחים, וחשיפת טכנולוגיות ומוצרים ישראליים למקבלי החלטות במוסדות אלה.

כהן אומר, כי בימים אלה של מיתון גלובלי, שמכווץ את היצוא של כל מדינות תבל, יש חשיבות רבה למאמצים להיחשף למקורות המימון של הבנק העולמי והבנק הבין-אמריקני. הבנק העולמי מזרים כ-30 מיליארד דולר בשנה להרמת פרוייקטים לפיתוח, והבנק הבין-אמריקני כשבעה מיליארד.

"כמו כל מדינה, גם ישראל שואפת לדחוף את אזרחיה לעבודה במוסדות בינלאומיים; מאמץ כזה לא רק מגביר את הבולטות הגלובלית של ישראל אלא גם תורם, בסופו של דבר, להגדלת יצואה", אמר כהן.

בשלב זה מתמקד מאמץ הנספחות בוושינגטון בארבעה תחומים שבהם ישראל נחשבת מובילה ושמהווים את ליבת העשיה במדינות היעד: טכנולוגיות ניהול מים, חקלאות, תקשורת ואנרגיה חלופית.