נובל אנרג'י: תוכנית הפיתוח של "תמר" תאושר בתחילת 2010

נובל שכרה את שירותי החברה הבריטית DOF לביצוע מיפוי תת ימי של תוואי פני הקרקע בתגליות "תמר" ו"דלית" ■ הסקר נועד לוודא שאין מכשולים בתוואי הנחת צנרת התת-ימית

אישור תוכנית הפיתוח הכוללת של מאגר "תמר" מול חופי חיפה, בעלות משוערת של כ-2 מיליארד דולר, צפוי כבר בתחילת 2010, כך העריכה מפעילת הפרויקט והשותפה הבכירה (36%), נובל אנרג'י, במצגת שקיימה למשקיעים במהלך חודש ספטמבר.

בנובל ציינו במצגת כי מדובר בצעד נוסף להשלמת תוכנית הפיתוח שמטרתה להתחיל באספקת הגז מהשדה במהלך שנת 2012.

כפי שפורסם באחרונה ב"גלובס", השותפות בקידוח "תמר", בראשות אבנר ודלק קידוחים מקבוצת דלק וישראמקו, כבר החלו להיערך לגיוס של מאות מיליוני שקלים באג"ח לצורך מימון הפיתוח.

דלק אנרגיה , מקבוצת דלק , צפויה בקרוב לפרסם את הצעת המדף לצורך גיוס של מאות מיליוני שקלים. לפי שטר הנאמנות שפרסמה דלק אנרגיה, בניהולו של גדעון תדמור, בשבוע שעבר לקראת הגיוס, עומדת לה האפשרות לגייס סכום של עד 3 מיליארד שקל.
עד כה אישרו השותפות בקידוח לנובל אנרג'י לרכוש ציוד ושירותים לפיתוח השדה בעלות כוללת של עד 230 מיליון דולר לכל השותפים עד שנת 2011. ואולם מדובר בחלק קטן בלבד מעלות תוכנית הפיתוח.

ל"גלובס" נודע כי נובל אנרג'י שכרה באחרונה את שירותי החברה הבריטית DOF לביצוע סקר תת ימי שנועד למפות את תוואי פני הקרקע בתגליות "תמר" ו"דלית". בין השאר, נועד הסקר לוודא שאין מכשולים בתוואי הנחת צנרת הגז התת-ימית. היקפו הכספי של החוזה נאמד בכ-20-25 מיליון שקל. העבודות אמורות להתחיל במהלך הרבעון הרביעי, ולהימשך 60 יום.

"גלובס" חשף באחרונה חלקים מתוכנית הפיתוח המתגבשת. כפי שפורסם, בשלב הראשון יעמוד קצב הפקת הגז הטבעי על לפחות 6 מיליארד מ"ק (BCM) בשנה (600 מיליון רגל מעוקב ביום).

מדובר בקצב הפקה גבוה משהעריכו בענף הגז לשלב הראשון בתוכנית הפיתוח. נובל אישרה במצגת למשקיעים כי השלב הראשון יכלול הפקה של לפחות 400-600 מיליון רגל מעוקב ליום.

המודל של נובל אנרג'י מניח שקצב זרימת הגז מהבארות בשדה "תמר" צפוי להערכת נובל להיות גבוה בכ-50% מאשר בים תטיס, ולהגיע לכ-150 מיליון רגל מעוקב ביום, עובדה שתסייע לשותפות להקטין את עלויות הפיתוח. השותפות כבר קדחו שתי בארות עד כה, שישמשו גם להפקה, ולפי הערכות יידרשו לקדוח עוד שתיים-שלוש בארות חדשות, במסגרת שלב הפיתוח הראשון.