בנק ישראל יעלה את הריבית ל-1.5% עד סוף השנה ול-4% בשנה הבאה. כך מעריכים בבנק ההשקעות האמריקני JP מורגן, בסקירה עדכנית שהוציאו ללקוחותיהם אשר הגיעה לידי "גלובס". האנליסטים מדגישים את האינפלציה בישראל ואומרים כי למרות שהאינפלציה התמתנה וצפויה לחזור לתחום היעד של בנק ישראל, התמתנות זו הינה איטית יותר בהשוואה למדינות אחרות והצמיחה הצפויה בישראל תגביר את הלחצים האינפלציוניים.
"האינפלציה בישראל ירדה ל-3.1% בחודש אוגוסט (בחישוב שנתי - ע.ב.י) לעומת 5.5% בתקופה המקביל אשתקד", כותבים האנליסטים. "עם זאת, התמתנות האינפלציה בישראל הינה איטית יותר לעומת מדינות אחרות בעולם". הכלכלנים קוראים למיתון בו היה שרוי המשק "מיתון קל וקצר" ומעריכים כי חזרת כלכלת ישראל לצמיחה תיצור "לחצים אינפלציוניים שיחזיקו את האינפלציה סביב ה-3% ברבעונים הבאים".
ציפיות האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים, כפי שהן נגזרות משוק ההון, עומדות על כ-2.4%. בשבוע שעבר החליט בנק ישראל להותיר את הריבית על כנה (0.75%) לאחר שבחודש שעבר העלה אותה ב-0.25% והיה הבנק המרכזי הראשון בעולם להעלות את הריבית. כאמור, ב-JP מורגן מעריכים כי יש עוד מקום רב להעלות את הריבית ואף מותחים ביקורת על בנק ישראל: "טענו כבר הרבה זמן שבנק ישראל הלך רחוק מדי ומהר מדי עם מדיניות ההרחבה המוניטרית מוקדם יותר השנה וכי הוא יהיה הראשון לסגת ממדיניות זו".
ומה באשר לאסטרטגית ההשקעה של JP מורגן בשקל? ובכן, כמו כל הזרים, גם JP מורגן ממליץ למכור דולרים ולקנות שקלים, כאשר הוא מעריך שהדולר ייחלש ל-3.6 עד סוף השנה, כלומר ירידה של 4% מהרמה הנוכחית.
"בנק ישראל מנסה לשמור על השקל חלש, אך מאמציו מתמתנים", קובעים האנליסטים, תוך שהם מתייחסים להתערבויות בנק ישראל בשוק המט"ח. "הייצוא הישראלי מתאושש ואנו סבורים כי בנק ישראל ייסוג ממדיניות ההתערבות שלו בשוק המט"ח ויניח לשקל להתחזק".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.