ברננקי למדינות אסיה: "דאגו להגביר את הביקושים הפנימיים"

"המשבר מיקד את אור הזרקורים על הצורך ההולך וגובר ברפורמות במערכת הפיננסית ובתיקון העיוותים בסחר העולמי" ■ ברננקי מנסה לשכנע את סין לאפשר את ייסופו של היואן ובכך לצמצם את העודף המסחרי שלה מול ארה"ב

בנאום מוכן לכנס בנושא אסיה שעורך הערב הפדרל ריזרבבסן פרנסיסקו, הזהיר יו"ר הפד' ברננקי "כאשר הכלכלה העולמית מתאוששת והיקפי המסחר חוזרים לקדמותם, עלול חוסר האיזון הגלובלי לחזור על עצמו".

האופן בו יכולים קובעי המדיניות בארה"ב לעודד את החיסכון הוא "על ידי כך שיכוננו נתיבים פיסקלים יציבים, המעוגנים בהתחיבות ברורה שתוביל בסופו של דבר להורדת הגירעון הפדרלי במשך הזמן". "הרשויות במדינות אשר בהן ישנו עודף תקציבי - כולל מרבית הכלכלות באסיה - צריכות לפעול לשם הגברת הביקושים הפנימיים בהן".

עדויות לכך שחלק מהמדינות כבר מצליחות להיחלץ מהמיתון, והציפיות להתאוששות של ארה"ב כבר השנה, מעבירות את אור הזרקורים לעבר העתיד ולצורך ההולך וגובר ברפורמות במערכת הפיננסית ובתיקון העיוותים בסחר העולמי".

ברננקי מנסה בכך ללחוץ על סין, שלה עודף מסחרי גדול במיוחד עם ארה"ב, לאפשר את ייסופו של היואן כנגד הדולר ולהגדיל את הביקושים מבית לתוצרתה.

המאמצים הנמשכים של ארה"ב ללחוץ על סין התגברו במהלך המשבר בשל חשיבותה של סין כמחזיקה הזרה הגדולה ביותר של אג"ח ארה"ב. נציין כי סין קיצצה באוגוסט את אחזקותיה באג"ח ארה"ב ב-3.4 מיליארד דולר לרמה של 797.1 מיליארד דולר, כדי לגוון את עתודות המט"ח שלה.

"המשבר הפיננסי של השנתיים האחרונות הדגיש עד כמה ארה"ב, אירופה ואסיה קשורות ומשפיעות אחת על האחרת",