בן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האמריקני, קרא היום (ו') לבית הנבחרים האמריקני לוודא כי עלויות סגירת מוסדות פיננסיים גדולים יושתו על התעשייה ולא על משלמי המסים. ברננקי קרא ל"הליך מהימן" במסגרתו ההפסדים יוטלו על בעלי המניות והנושים, באומרו כי "עלויות פיתרון ממשלתי צריכות להיות משולמות על-ידי התעשייה הפיננסית".
הערותיו של ברננקי עולות בקנה אחד עם מאמצי הבנק המרכזי להגביר את הפיקוח על הבנקים ולמנוע את מנהגי התגמול שמתדלקים את מדיניות נטילת הסיכונים. בעוד שהקונגרס בוחן את האפשרות לשינוי מקיף באסדרה הפיננסית מאז שנות ה-30' של המאה הקודמת, ברננקי ציין כי עבור המחוקיים מדובר בעניין "קריטי" - לאפשר לגורמי הפיקוח כלים לניהול סיכונים במערכת הפיננסית.
יו"ר ה'פד' אמר כי כל החברות הפיננסיות הגדולות הקשורות בינן לבין עצמן - בין אם הן בנקים או לא - צריכות להיות כפופות ל"פיקוח מאוחד". יחד עם זאת, הוא לא ציין האם על בנק עתודות הכספים הפדראלי שבראשו הוא עמד לשאת באחריות זו.
תחת הגברת הפיקוח נבחנת הדרישה להגדיל את הלימות ההון במערכת הפיננסית בארה"ב. ברננקי, שנאם בוועידה של שלוחת בוסטון של הפדרל ריזרב, ציין כי חלק מהמוסדות יצטרכו לגייס הון היברידי - נייר-ערך דמוי אג"ח המקנה אפשרות להמירו להון מניות במקרי לחץ. נזכיר כי במהלך השנה החולפת הסתייעו הבנקים בישראל בגיוסי הון שכזה על מנת להעלות את הלימות ההון שלהם לרמה הרצויה על-ידי בנק ישראל, קרי 12%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.