יום המסחר בשוק המט"ח המקומי התנהל במגמה מעורבת, כאשר עם קביעת השערים היציגים ע"י בנק ישראל התחזק שערו של הדולר בשיעור של 0.4% כנגד השקל והשער היציג נקבע ברמה של 3.768 שקלים, זאת לאחר שאתמול איבד הדולר 0.5% מערכו ושערו היציג נקבע ב-3.753 שקלים. האירו היציג איבד 0.012% ונקבע תמורת 5.6179 שקלים.
מחירי הסחורות המאמירים ושווקי המניות המזנקים ברחבי העולם נבלמו מעט היום, עת נרשמה בשווקי אסיה ואירופה אתנחתא ומרבית השווקים שם מתממשים לאחר שהגיעו לרמות שיא שנתיות. הדולר אשר נסחר בקורלציה הפוכה להם מגיב בהתאם בהתחזקות קלה כנגד המטבעות העיקריים. האירו נחלש כנגד הדולר ב-0.5% ונסחר ב-1.49 דולר לאירו, ומחירו של הזהב מאבד 0.6% ונסחר בבורסת הסחורות ב-1,132 דולר לאונקיה.
באירופה פורסם בשעות הצהריים כי באופן מפתיע נרשם ב-16 מדינות האיחוד עודף במאזן המסחרי בסך של 3.7 מיליארד אירו שהם כ-5.5 מיליארד דולר בספטמבר. הכלכלנים צפו כי הלמ"ס של האיחוד ידווח על גירעון בסך 2.3 מיליארד אירו, וזאת לאחר שבתקופה המקבילה אשתקד נרם גירעון בסך 6 מיליארד אירו.
ברננקי אמר אתמול בנאומו בפני מועדון העיתונות בניו יורק כי "הכלכלה תמשיך לצמוח ב-2010, אולם נסיגה עדיין אפשרית" יו"ר ה'פד' הוסיף כי "כלכלת ארה"ב עדיין עומדת בפני אתגרים משמעותיים, אך התוצאה תשתקף בצמיחה מתונה ובאינפלציה מזערית". יו"ר ה'פד אמר כי בכוונתו להמשיך ולעקוב אחרי היחלשותו של הדולר בהחלטות הריבית הבאות ואמר שוב כי בכוונתו של הבנק המרכזי להותיר את שיעור הריבית בארה"ב ברמות אפסיות. לפיכך, בהחלטת הריבית הקרובה ב-15-16 בדצמבר האנליסטים צופים כי ברננקי לא יעלה את הריבית, כמו גם בהחלטות הבאות אחריה.
"ירידה חדה בשערו של הדולר תיהיה סימן מבשר רעות לניפוח הגדול עליו אחראי הפד', אך החששות של יו"ר הפד' ביחס לרמות הנוכחיות של הדולר עדיין אינן רציניות מספיק לדעתו על מנת שיפסיק את מדיניות הריבית האפסית" אמר היום ז'אן בפטיסט פטה מ-PNB פריבה.
נזכיר כי אתמול פורסמו נתוני התמ"ג בישראל שהצביעו על המשך ההתאוששות בפעילות הכלכלית במשק כשברבעון השלישי חלה עליה (במונחים שנתיים) של 2.2%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.