הנקראות ביותר

שירת ספרד

"אחד העם טאפאס" - המסעדה הספרדית החדשה של השף יונתן רושפלד ועדי שטראוס, כבר זוכה לבאזז שמלווה באבק כוכבים ברנז'אי. המנות, כמו האווירה, מלאות הומור, משמחות ומגוונות. עכשיו נראה אתכם משיגים מקום

לא משנה מה אכתוב או אחשוב על המסעדה החדשה של עדי שטראוס ויונתן רושפלד, "אחד העם טאפאס" - המקום מפוצץ.

הבאאז המתמשך סביב פתיחתו של המקום, טאפאס בר ממוצב "חושני וסקסי", בשילוב קמצוץ אבק כוכבים, מבטיח לה לעת עתה עתיד מזהיר. לשותפים, לעומת זאת, הוא מבטיח בתקופה הקרובה גיהינום סלולרי של תחינות לפרוטקציה בהשגת מקומות החל מ-21:00 בערב על הבר, או סביב השולחן הארוך המזמין הוללות אל תוך הלילה.

יונתן רושפלד / צלם תמר מצפי

סחב חמון במזוודה. רושפלד

לא על האוכל לבדו

לאחר שנת יבושת משמימה, שבה לא נחרת שום דבר מעניין בשמי הקולינריה התל-אביבית, מפדרת תל-אביב את אפה ומתכוננת לקרוע את העיר. כמה מקומות חדשים ולוהטים כבר הפציעו לפני מספר חודשים ובישרו את הכיוון הכללי שאליו פוסעת הקולינריה התל-אביבית במלוא עוזה והיד עוד נטויה.

שם המשחק החדש הוא קונספט, טרנד, מותג, לוגו ושאר מילות מפתח שיווקיות. רק אוכל, ערום ועריה, גם אם יהיה מתוחכם, מעניין, פשוט או סתם טעים, כבר מזמן אינו משביע את רעב הבילוי של תל-אביב על סף 2010. או כדברי הברנז'ה הפוקדת את המקום - "אינו עונה מספיק על הבריף".

החוויה המוענקת לסועד, היא בימים אלה מעל לכול. וכמובן שבכל זה חייב להתערבל גם שף מוכשר ואנשים יפים, סיפור טוב, המדיף ניחוחות קוסמופוליטיים וכמובן מצוינות במסעדנות. עם כל הרכיבים הנ"ל, ההצלחה כמעט ודאית.

מסעדנים ותיקים ומנוסים, המקיזים דם, יזע, כישרון וממון כדי להצליח, כמעט נעלבים נוכח פשטות נוסחת ההצלחה. ועדיין היא חמקמקה מעין כמותה לביצוע. מעטי מעט הם המאושרים המצליחים לייצר את הקסם הנדרש כדי להפוך מסעדה בתל-אביב מעוד מקום המגיש אוכל נפלא, להצלחה כלכלית מסחררת.

אם לשפוט לפי רשימת ההמתנה הארוכה, בלייני תל-אביב תאווי הריגושים יאמצו החורף בחדווה את "אחד העם טאפאס".

אם עברתם את סף הכניסה, יקבל את פניכם שולחן עמוס בצנצנות צבעוניות של כבושים, נקניקים ספרדיים שסחב רושפלד במזוודתו מספרד, פלפלונים צרובי שמש, זיתים מבהיקים משמן וטאפאסים חושניים בהמון צלחות צבעוניות.

רושפלד ושטראוס מסתובבים בין הקרואים כחתנים בחופתם. ידידות רבת שנים ומרובת ארוחות על הבר ב"הרברט סמואל", הניבה את המיזם המשותף הזה והקבוצה שהקימו יחדיו עם השותפים עירית שטראוס, גיל גבע ותמיר ברלקו, מתכננת ריצה למרחקים ארוכים. "עדי'ס לייף סטייל", מכונה הקבוצה, וכבר לפי השם אפשר להריח את ריחם של המקומות הטרנדיים העתידים לבוא.

פיאסטה לפנים

את המקום הם פתחו לאחר התלבטות ממושכת בשאלת הקונספט - מה יילך? היו דיבורים צפופים על מסעדה בסגנון "האטלייה של רובושון", אבל המיתון הכתיב אחרת. בסופו של דבר הוחלט על אוכל ספרדי. למה לא בעצם? זהו הטרנד העכשווי בעולם, שגם מסתדר טוב בלהט המזרח התיכון - ביסים קטנים וסקסיים, מוזיקה לטינית, ריחות של תשוקה, צבעים של שקיעה, הרבה מילים עם "פ" דגושה - פלאנצ'ה, פדרון, פאייה ויש פיאסטה בעיר.

רושפלד, שף מחונן לכל הדעות עם התמחות רבת שנים במטבח הצרפתי, חקר את המטבח הספרדי, נסע וחזר מספר פעמים וגיבש תפריט. כזה שמבחינת האותנטיות לפחות, מקבל ציון גבוה. נכון שבכל מקום אחר בעולם (ומי כמו רושפלד מבין זאת היטב) לפתוח מסעדה אתנית דורש שנים של התעמקות, התנסות, ניסוי וטעייה, אבל רושפלד הוא כאמור ברנש מוכשר ומאוד בטוח בעצמו.

קרוקטס, אמפנדס ופאיות, כולן מנות ספרדיות אמיתיות. עם הקפדה על חומרי גלם איכותיים ובשילוב היד הרושפלדית המתבלת בתבונה, נוצרות מנות מגוונות שמתאימות לחיך הישראלי.

אם מוסיפים לך קמצוץ של הומור בהגשה, כמו בסלט השרימפס הנהדר עם גרגירי החומוס ועשבי התיבול שהוגש בקופסת סרדינים פעורה, ווליום של מוזיקה שמתגברת בדציבל או שניים, התפרעות קלה של הצוות עם פעמונים מצלצלים כשהאוכל יוצא את המטבח, מקבלים קהל שיוצא מדעתו. "זה אוכל לפרצוף", מתלהב אחד החוגגים, "כמו בשוק בברצלונה", מתלהב השני כטוב ליבו בקלרה קון לימון (בירה עם קרח, תפוזים ולימונים טריים).

למרות כל הסחות הדעת, ביצעתי ניסיון כן להתעלם מהאווירה המחשמלת ולהתעמק באוכל גרידא. למשל בקסאדיה. אני מתה על קאסדיות. למרות שמדובר במנה מהמטבח המקסיקני, לא צריך להיות קטנוניים. גם במקסיקו מדברים ספרדית ובישראל מתים על טוסטים.

הקאסדייה גרסת "אחד העם טאפאס" חבקה גבינה וג'מבון בין שתי טורטיות שנלחצו יחד עד להתכתה המושלמת של הגבינה. יחד עם ביס חריף מאוד מהפלפלונים שרק נראו תמימים, היה לי מאוד טעים.

פאייה שחורה עם פירות ים, מנה ספרדית מסורתית שמוצאה בחוף המזרחי של ספרד, פחות הסעירה, אולי בגלל הסערה שמסביב. אחר-כך הגיעה טונה צרובה, דקה ועשויה בשלמות. נתח טרי ודק של סטייק טונה, צרוב בפשטות, עם המון טעמים טובים שהשתחררו ממנו.

רושפלד המשיך להזרים שמחה לשולחן - עוד צלוחית של קלמרי שמנמנים וטובים, צלעות טלה על הפלנצ'ה, קרוקטס קוקטיים במילוי קטיפתי שהספרדים מכורים להם, ועוד ככה וככה שוטים קטנים של טאקילות לחיינו, לחיי המקום החדש שישמח הרבה לילות ולחיי תל-אביב-ברצלונה. *

אחד העם טאפאס - רחוב אחד העם 27, תל-אביב. טלפון: 03-5666966. מחירים: 13-79 שקל לטאפאסים

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות