זירת המט"ח: הדולר היציג נחלש ב-0.9% ונקבע ב-3.792 שקלים

האירו היציג התחזק ב-0.1% ל-5.697 שקלים ■ איתן אדמוני מבנק ירושלים: "השווקים נרגעו, החששות נמוגו, העולם חוזר לסורו ותאבי הבצע חוזרים לבורסות ולסיכונים - ולכן הדולר נחלש"

השקל נסחר היום (ב') בפתיחת שבוע המסחר הבין-בנקאי בכיוונים מנוגדים ביחס לשני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. שערו היציג של המטבע האמריקני צנח היום ב-0.9%, ונקבע ב-3.792 שקלים. האירו התחזק מול השקל ב-0.1% ושערו היציג נקבע ב-5.6977 שקלים. הדולר נחלש גם מול האירו בזירת המט"ח הגלובלית - המטבע האמריקני מאבד כ-0.2% ל-1.503 דולר לאירו.

ביום שישי זינק שערו הדולר ב-1.3% ושערו היציג נקבע ב-3.826 שקל, בעוד שהאירו היציג סיים ללא שינוי ונקבע ב-5.6898. המסחר במט"ח ביום שישי התנהל תוך כדי נפילה בשווקים באסיה, בעקבות החשש ממשבר החוב בדובאי, שהובילו את המשקיעים אל עבר הדולר ואג"ח ממשלתי.

נזכיר, כי בסוף השבוע הנסיכות בדובאי הודיעה על הקפאת החזר חובותיה בסך 59 מיליארד דולר למשך חצי שנה. הדבר הוביל לצניחת שערים בבורסות אסיה בסוף השבוע, אך הבורסות של אירופה, שם חשופים הבנקים במידה הרבה ביותר לחוב של דובאי - סיימו דווקא בעליות. גם בוול סטריט נרשמו ירידות מתונות יחסית.

הבוקר, הבורסות באסיה נסחרו בעליות חדות ובאירופה נרשמות ירידות, כמו גם בחוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט, על רקע ההתפוגגות המסתמנת במשבר החוב של דובאי, כשהבנק המרכזי באיחוד האמירויות הסכים להעניק ערבויות לבנקים שהיו חשופים לדובאי וורלד.

איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר במט"ח בבנק ירושלים, אמר היום ל"גלובס", כי "המשבר בדובאי היה די מקומי וללא השפעות כלל עולמיות הרסניות. השווקים נרגעו, החששות נמוגו, העולם חוזר לסורו ותאווי הבצע חוזרים ללקיחת הסיכונים וחוזרים לבורסות ולכן הדולר נחלש".

נציין, כי בתקופה האחרונה אנו רואים קורלציה הפוכה בין מגמתו של הדולר לבין שוקי המניות. כשהשווקים עולים - הדולר יורד וכשנרשמות ירידות בשוקי המניות - המטבע האמריקני מתחזק - וכך גם היום. כן נציין, כי ביום שישי הדולר זינק בשוק המקומי על רקע הצניחות באסיה ומאז ועד היום לא התקיים מסחר בין בנקאי במט"ח, ולכן לדבריו של אדמוני, אנחנו רואים תיקון בשער המטבע.

שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס נשואה, התייחס אתמול לנושא דובאי בהקשר מקומי, ואמר כי "יכול להיות שזה ישפיע על המערכת הבנקאית בישראל. לא בגלל שמערכת הבנקאות הישראלית מעורבת בכך, אלא בגלל שהמחירים היחסיים יהיו בישראל יותר גבוהים ויכול להיות שיהיה לנו תיקון לתקופת מה".

בעולם, לעומת זאת, נשמעים אחרת: ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון אמר כי "המשבר של דובאי לא יביא למשבר עולמי נוסף". גם בכותרות העיתונים באיחוד האמירויות נכתב כי "השווקים הגיבו בהגזמה למשבר החוב בדובאי".

[לאתר המט"ח]