הדולר היציג רשם עלייה מזערית ונקבע ב-3.774 שקלים; איבד השבוע 1.3%

האירו היציג נחלש ב-0.3% ל-5.696 שקלים ■ הנגיד סטנלי פישר: "העולם השלים עם דולר חלש כדי להבטיח התאוששות" ■ נמרוד הראל מבטיח לפישר: "ארים את הדולר ב-7 בדצמבר"

בזירת המט"ח המקומית נקבעו השערים היציגים בשעות הצהריים ע"י בנק ישראל: הדולר היציג התחזק בשיעור מזערי של 0.053% ונקבע ב-3.774 שקלים. בשבוע האחרון איבד המטבע האמריקני כ-1.36% כנגד השקל. האירו היציג נחלש ב-0.27% ושערו נקבע ב-5.6869 שקלים. בסיכום שבועי נחלש האירו בשיעור מתון של 0.05%.

גם בעולם נרשמת מתינות במסחר במט"ח כששערו של האירו מתחזק ב-0.13% ונסחר ברה של 1.507 דולר לאירו.

אתמול במהלך ארוחת בוקר בכנס בניו יורק אמר הנגיד סטנלי פישר: "העולם השלים עם דולר חלש כדי להבטיח התאוששות" והוסיף, "זה הכל עניין של איזון - או שההתאוששות מהמיתון בארה"ב תהיה תהליך ארוך ומייגע, או שערכו של המטבע האמריקני יהיה חלש כדי שמאזן התשלומים יסתדר". פישר סבור, כי "הדולר ימשיך להיחלש בתקופה הקרובה, והערך של המטבעות שנסחרים תמורתו יהיה חזק". "עלינו להבין שחייבת להיות התחזקות של סל המטבעות מול הדולר, בכלל זה גם השקל".

בפרסומת שכותרתה "נמרוד, תעשה לי דולר" שעלתה לאוויר בכלי התקשורת אומר המומחה הישראלי לאילוזיות ואוטוסוגסטיות, נמרוד הראל: "סטנלי תרשום, ב-7 בדצמבר אני ארים את הדולר". מעניין יהיה לעקוב אחר ביצועיו בשוק המט"ח ביום שני הקרוב.

כלכלני בנק הפועלים מתייחסים בסקירתם השבועית גם לשוק המט"ח לגביו הם מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית".

בפועלים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל אירו וליש"ט, על חשבון הדולר, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.