זעם בהסתדרות על דיסקונט: מינה כונס נכסים למפעל "מוליתן"

בארגון טוענים כי בשעה שהבנק ניהל מו"מ שיאפשר את הצלתו של המפעל, הוא פנה לבית המשפט ■ כונס הנכסים, עו"ד עופר אטיאס, נעל את שערי המפעל למול עיניהם הנדהמות של העובדים

ההסתדרות תוקפת הערב (א') בחריפות את הנהלת בנק דיסקונט, לאחר שנודע כי בעוד שראשי הבנק ניהלו מו"מ עם נציגי ההסתדרות והותירו רושם כי בכוונתם להגיע עימם להסכמה שתאפשר את הפעלתו הסדירה של מפעל הטקסיטל "מוליתן" בנהריה, בפועל פנה הבנק לבית המשפט המחוזי בחיפה וזה מינה כונס נכסים למפעל - שחייב לבנק 32 מיליון שקל. בדיסקונט הכחישו את הדברים בתוקף, וטענו כי לא התקיימו כל מגעים עם ההסתדרות.

בהסתדרות טוענים כי הכונס שמונה על ידי בית המשפט, עו"ד עופר אטיאס (שמונה בעבר לכונס הנכסים של מפעל פרי גליל בחצור הגלילית), הגיע היום אל המפעל והחליף את המנעולים בשעריו. "התייצבותו של הכונס בשערי המפעל הכתה את העובדים בתדהמה. בנק דיסקונט הבטיח לנו הבטחות אך בפועל עשה פעולה חד-צדדית מאחורי גבם של העובדים", אמר אשר שמואלי, יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות.

שמואלי יכנס מחר את העובדים בבית ההסתדרות בנהריה לאסיפת חירום דחופה. במקביל מינה היועמ"ש של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד שי תקן, את עו"ד גלילה הורנשטיין לייצג את העובדים בתיק הכינוס. עו"ד תקן אמר הערב: "אנחנו נערכים לכל תרחיש אפשרי. אנחנו לומדים את הבקשה ומגבשים את תגובתנו. בכל מקרה נעמוד לימין העובדים בדרישה חד משמעית שבכל הסדר שיגובש יובטחו זכויות העובדים". בהסתדרות אומרים הערב בגלוי כי התנהלותו של דיסקונט בפרשה היא בגדר "גיבור על חלשים".

מפעל "מוליתן" בנהריה מעסיק כ-100 עובדים, רובם נשים חד הוריות המשתכרות שכר מינימום. המפעל נקלע לאחרונה לקשיים כבדים, והעובדים לא קיבלו את משכורות אוקטובר ונובמבר. בהסתדרות טוענים כי בדיסקונט סירבו לאחרונה לאפשר למפעל אשראי נוסף של 3 מיליון שקל אף על פי שהבנק התחייב לכך, לאחר שנודע כי ישנו משקיע המוכן להזרים למפעל 8 מיליון שקל בכפוף ליישום תוכנית הבראה.

דיסקונט: הטענות תמוהות

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "טענות ההסתדרות תמוהות. ההסתדרות צריכה להפנות טענותיה לבעלי המפעל או לכל גורם אחר במדינה שאחראי על תעסוקה. בנק דיסקונט עשה מעל ומעבר במשך שלוש השנים האחרונות על מנת לסייע למפעל להיחלץ ממצבו. בשלוש השנים האחרונות הגדיל הבנק את היקף האשראי למפעל בשיעור של 50%, כמו כן קיים באופן שוטף שיחות עם בעלי המפעל ומספר יועצים כלכליים חיצוניים ועצמאיים שבדקו את נתוני המפעל.

משהתברר שהפתרונות היחידים המוצעים כרוכים בהגדלה נוספת של היקף האשראי של הבנק, מעבר לגידול שכבר בוצע, החליט הבנק שלא נותרה לו ברירה אלא לפעול בדרך של כינוס נכסים. יש לציין שמאחר והכונס פועל בחסות בית המשפט, במידה ויוצע לו פתרון שכרוך בהכנסת משקיע או הזרמת כספים למפעל או כל פתרון אחר שאינו כרוך בהגדלת המימון לבנק, אזי סביר להניח שהכונס יתחייס לכך ברצינות הראויה".