הדולר היציג התחזק ב-0.32% ל-3.727 ש'; עלה השבוע 1.22%

האירו היציג זינק ב-0.8% ל-5.27 שקלים, אך בסיכום שבועי איבד 0.66% ■ בנק ישראל רכש אתמול עוד כ-100 מיליון דולר ■ לאומי: "התמתנות התיאבון לסיכון שחלה בשבוע האחרון תספק תמיכה לדולר בטווח הקצר"

המסחר בשוק המט"ח המקומי התאפיין היום בהיחלשותו של השקל כנגד המטבעות המובילים. עם קביעת השערים היציגים התחזק הדולר ב-0.323% ונקבע ב-3.727 שקלים, שער בו היה לאחרונה ב-7 בינואר האחרון. בסיכום שבועי התחזק הדולר בשיאור של 1.22% לאחר שאת השבוע הקודם סיים בשער יציג של 3.682 שקלים.

האירו היציג התחזק בשיעור חד יותר של 0.798% ונקבע ברמה של 5.2698 שקלים, אולם שערו זה עדיין נמוך ב-0.66% לעומת השער היציג שהנקבע בצמד ביום שישי שעבר.

נציין כי אתמול לוותה התחזקותו של הדולר בשוק המקומי בהתחזקותו בעולם, אך הבוקר בעולם דווקא מתחזק האירו ב-0.35% ושב לרמה של 1.413 דולר לאירו - אם זאת רמה זו עדיין קרובה לשפל של כ-5 חודשים בה נסחר אתמול.

בנק ישראל הוסיף השבוע להיות נוכח במסחר שוק המט"ח המקומי, כאשר אתמול לאחר קביעת השערים היציגים רכש פישר עוד כ-100 מיליון דולר.

בשבוע האחרון התאפיין שוק המט"ח בשינוי המגמה ששלטה במשך זמן רב בשוק והדולר החל לצבור תאוצה, זאת על רקע המימושים בשוקי המניות וחששותיהם של המשקיעים כי מהלך העליות בשוק שנמשך כבר עשרה חודשים ברציפות מגיע לכדי מיצוי וכי יש מקום למימושים בשוק, זאת על רקע הוראת הבנק המרכזי בסין לבנקים לרסן את האשראים הניתנים על ידיהם.

כמו כן הגיב אתמול השוק להקשחת העמדות של אובמה ביחס למערכת הבנקאית בארה"ב, כאשר אתמול הציע אובמה חבילת רגולציה להגבלת לקיחת הסיכונים של הגופים המוסדיים וגודלם של הבנקים. אובמה צידד בהצעה להעניק סמכויות למפקחים לפרק מוסדות פיננסיים גדולים, אם פעילותם מהווה סכנה למערכת הפיננסית, וכן תמך בדרישות הון מחמירות יותר ובפיקוח נוקשה יותר על שוק הנגזרים. בין יתר הדברים, מציע אובמה להגביל את מסחר הנוסטרו של הבנקים "הגדולים מדי בשביל ליפול", לאחר שבמשבר הנוכחי גרפו חלק מהבנקים האמריקניים רווחי עתק מהימורים נגד מוצרים פיננסיים, שהם עצמם שיווקו ללקוחותיהם.

אתמול פרסמו כלכלני ברקליס קפיטל עוד סקירה אוהדת לשקל הישראלי והעריכו כי שערו של הדולר יחלש כנגדו ל-3.5 שקלים עד סוף השנה, זאת על רקע המשך ההתאוששות של הכלכלה הישראלית והערכות להמשך העלאת הריבית במשק.

כלכלני בנק לאומי מעריכים בסקירתם השבועים על השוק המקומי כי התמתנות התיאבון לסיכון שחלה בשבוע האחרון תספק תמיכה לדולר בטווח הקצר. גם דוחות החברות שימשיכו להתפרסם בשוק האמריקני ישפיעו על מידת התיאבון לסיכון של המשקיעים. בטווח הארוך יותר, התחזקות השטר הירוק תיתמך מהתאוששות הכלכלה האמריקנית.

כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישת דולרים אפשרית על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.