מהלך הפיצול שמוביל דודי ויסמן בחברת
דור אלון שבשליטתו, להפרדת פעילות חיפושי הגז מפעילות הדלקים וחנויות הנוחות, חושף פרט מעניין לגבי שוויה של החברה. אותם 4% שמחזיקה כיום דור אלון במאגר "
תמר " שווים, כך מסתבר, יותר מהפעילות הכוללת הפעלת 180 תחנות דלק, 120 חנויות נוחות, שיווק דלק סילוני לחברות תעופה ועוד, וזאת עוד בטרם הופקה טיפה אחת של
גז טבעי מהמאגר.
כזכור, הודיעה דור אלון כי מחזיקי מניותיה ביום ראשון הקרוב יהיו זכאים לקבל את יחידות ההשתתפות של שותפות החיפושים החדשה בבעלותה - "אלון חיפושי גז טבעי". מהתשקיף לקראת רישום למסחר והנפקה שהגישה השותפות, עולה כי הגיוס המתוכנן שלה בהיקף כ-31 מיליון שקל ייעשה לפי שווי של 770 מיליון שקל לשותפות, לפני הכסף. הדבר משקף ליתר הפעילות של דור אלון - הנסחרת כיום בשווי של 1.38 מיליארד שקל - שווי של 610 מיליון שקל בלבד.
היות שהזכויות במאגר "תמר" הינן הנכס העיקרי של השותפות החדשה, ניתן לגזור את שווי המאגר מהשווי לפיו היא מעוניינת לגייס כסף, וזה עומד על 18.8 מיליארד שקל. כשמשווים את שווי מאגר "תמר" לפי אלון לשוויו אצל שותפות ישראמקו, שגם עבורה זהו הנכס העיקרי, מגלים שלא קיים דיסקאונט משמעותי - שוויו של "תמר" על-פי שוויה של ישרמאקו, בניכוי המזומן הקיים בקופתה, עומד על 18.9 מיליארד שקל.
השלכה נוספת של הפיצול, שנעשה בדרך של חלוקת דיבידנד בעין, היא על איגרות החוב ההמירות של החברה. במסגרת ההנפקה שביצעה החברה ביוני 2005, היא גייסה כ-325 מיליון שקל באג"ח להמרה (סדרה א'), הנפרעת בארבעה תשלומים שווים בין השנים 2008-2011. את שני תשלומי הקרן הראשונים פרעה החברה בשנתיים האחרונות, שכן במועדים אלה נסחרה מניית דור אלון מתחת לשער ההמרה, כך שהמרת איגרות החוב למניות החברה לא הייתה כדאית.
בחודשים האחרונים, עם התקדמות שלבי הפיתוח של מאגר תמר, עלתה מנייתה של דור אלון בשיעור ניכר, ומחיר המניה עלה מעל לפרמיית ההמרה של איגרות החוב, כך שהאג"ח נכנסה למסלול המנייתי.
מאז ההנפקה, חילקה דור אלון דיבידנדים בהיקף של 133 מיליון שקל, ושער ההמרה של האג"ח תואם לגובה חלוקת הדיבידנד, כך שמחזיקי האג"ח לא נפגעו.
ייתכן לחץ על המניה
חלוקת יחידות ההשתתפות של "אלון חיפושי גז" תיעשה בדרך של דיבידנד בעין, ודור אלון הודיעה שלא תתאם את שער האג"ח לגובה החלוקה, כך ששער מניית דור אלון צפוי לרדת בצורה משמעותית. כתוצאה מכך, והיות שהאג"ח נמצאת במסלול המנייתי שלה, צפויים בשבוע הקרוב מרבית מחזיקי האג"ח להמיר אותן למניות דור אלון, מה שעלול ליצור לחץ על מניית החברה עד ליום הקובע לחלוקה.
עד כמה עלול הלחץ להגיע? היקף האג"ח הקיימות היום בסדרה א' הינו 162.5 מיליון איגרות, ופרמיית ההמרה הנוכחית שלהן היא 84.37 שקל, כך שלהון המניות של החברה צפויים להתווסף עוד 1.87 מיליון מניות. הון המניות הנוכחי של דור אלון עומד על 13.47 מיליון מניות, כך שהמרת האג"ח צפויה לדלל את בעלי המניות שלה ב-13.9%, אם כי היקף החוב והוצאות המימון של החברה יקטנו, לצד גידול של כ-186 מיליון שקל בהון שלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.