האופציות על הדולר פקעו ב-3.767 שקלים - היציג עלה בכ-0.1%

האירו היציג ירד בכ-0.2% ל-5.1122 ש'; האופציות פקעו ב-5.1152 ש' ■ הריבית במשק נותרה 1.25% במארס ■ הנגיד פישר בוועדת הכספים: "באוצר היו רוצים להדפיס כסף והם אינם יכולים. זה מקור המתח ביננו"

שוק המט"ח המקומי התנהל היום (ג') במגמה מעורבת. הדולר פתח את היום בירידות קלות, עבר בשעות הצהריים לעליות קלות, ונסגר בעלייה מזערית של פחות מ-0.1% לשער יציג של 3.767 שקלים. האירו שהמשיך בשעות הבוקר את ההתאוששות מאתמול, התהפך וננעל בירידה של כ-0.2% ל-5.1122 שקלים. המהפך נגרם כתוצאה מפרסום מדד ה-IFO בגרמניה שהצביע על ירידה מפתיעה באמון העסקים, בעיקר כתוצאה מסופות השלגים שפגעו בחברות הבנייה. הנתון גם הוביל להיפוך במגמת המסחר בשווקי אירופה שעברו לירידות.

כמדי חודש, עם קביעת השערים היציגים האופציות על הדולר פקעו על בסיס השער היציג שנקבע ע"י בנק ישראל. האופציות על שער האירו נקבעו על-פי שער זה והשער המצטלב בין הדולר והאירו, כפי שנדגם במערכות המידע של "בלומברג" זמן קצר לפי השער היציג, ובמקרה שלנו - 1.3579 דולר. שער זה גוזר לאופציות על האירו שער של 5.1152 שקלים - שער שונה מהשער היציג.

בעולם עבר האירו לירידות של 0.3% ל-1.356 דולר , זאת לאחר שמוקדם יותר התחזק המטבע האירופי ב-0.6%. בארה"ב מתינים היום לפרסום מדד אמון הצרכנים.

הנגיד, סטנלי פישר דיבר היום בועדת הכספים במסגרת דיון על חוק בנק ישראל ואמר "באוצר היו רוצים להדפיס כסף והם אינם יכולים. זה מקור המתח ביננו וזה קורה בכל העולם אבל אנו יוצאי מן הכלל ביכולת שלנו לשכלל. בסוף, גם באוצר הבינו שאנו מציעים חוק שלא מקל עלינו אלא גורם לניהול מדיניות מוניטרית יעילה יותר".

אתמול החליט נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר להותיר את הריבית במשק במארס על כנה ברמה של 1.25% בדומה להחלטתו בחודש שעבר. הסיבה העיקרית להחלטה היתה היחלשות הלחצים האינפלציוניים בארץ, כפי שבאו לידי ביטוי בחודש ינואר אז ירד מדד המחירים לצרכן בשיעור חד מהצפוי של 0.7% כאשר גם בחודשים הקרובים לא צפויה האינפלציה להרים ראש. ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עומדות על 2.2-2.4% ובבנק ישראל מעריכים כי כבר בחודשים הקרובים האינפלציה, שעומדת היום על כ-4%, תתכנס לתוך תחום היעד (1%-3%). בשוק מצפים כי החלטת הריבית בחודש הבא גם היא לא תשתנה.

בהודעת הריבית המצורפת, חזר בנק ישראל על כוונתו להעלות את הריבית "לרמה נורמאלית" באופן הדרגתי, תוך שהוא מאותת כי הדרך לשם תהיה כרוכה בקריאות מדדי האינפלציה, הצמיחה ושער השקל: "המסלול ייקבע בהתאם לסביבת האינפלציה, להתבססות הצמיחה במשק העולמי והישראלי, לקצב עליית הריבית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתחשב בהתפתחות שערי החליפין של השקל".

עם זאת בבנק ישראל ציינו כי "ההערכות הן שהסיכון של מיתון נוסף עדיין קיים, ואולי אף גבר.... בעיות החוב בכמה ממדינות אירופה והחששות מגלישה למיתון נוסף הביאו לכך שמהשווקים נגזרת דחייה בהערכות על התחלת ההידוק המוניטרי בחלק מהכלכלות".

[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]