יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, התייחס היום (ב') לראשונה באופן פומבי לתחרות המתעוררת בין ארגוני העובדים, במיוחד מאז הקמתו של "כוח לעובדים" - ארגון קטן שהוציא את ההסתדרות למאבק עיקש נגדו.
בתום נאום שנשא עיני בכנס מנהלי משאבי אנוש שערך המרכז הישראלי לניהול (המי"ל), הוא נשאל לעמדתו בדבר התחרות בין הארגונים - מבלי להזכיר במפורש את "כוח לעובדים". בלי להסס, עיני ענה על כך בעקיצה לעבר הארגון המתחרה: "אני בעד תחרות, תחרות משפרת גם אותנו. כל התארגנות עובדים היא טובה ויש מספיק עבודה לכולם. לארגן עובדים זה דבר חשוב, אבל החלק השני והחשוב יותר הוא לחתום בסוף על הסכם קיבוצי. בשביל לחתום על הסכם כזה צריך להבין את הצד השני. ההסתדרות יודעת לעשות את זה בזכות הקו שאנו מובילים, ואני מקווה שגם האחרים יצליחו בעתיד. המאבק הוא לא מטרה, לחיות ביחד מעסיקים ועובדים זו המטרה".
עיני רמז כנראה לכך שלמעט בסינמטק ירושלים, בכל מקומות העבודה שבהם ארגון "כוח לעובדים" ארגן את העובדים, לא נחתם עדיין הסכם קיבוצי. כך למשל, באוניברסיטה הפתוחה, ברשתות הפרטיות של קופ"ח כללית ובחברת אקרשטיין (ראו מסגרת), ההנהלות מסרבות להכיר בכוח לעובדים כארגון היציג של העובדים ובין הצדדים מתנהל מאבק קשה.
"יש מקומות שוועד העובדים החדש הוא מיליטנטי מדי", אמר עיני ללא קשר לתחרות בין הארגונים. "לא מותר הכל לוועד עובדים כמו שלא מותר הכל למעסיק. אם כל אחד יודע את הגבולות, רוב העימותים מיותרים. אנחנו יודעים ליצור את האיזונים", הוא הוסיף. עיני ביקר מעסיקים שנאבקים באופן אוטומטי בניסיונות התארגנות של עובדיהם, ונתן כדוגמה את המקרה של חברת סונול, בו ההנהלה ניסתה לפטר את ראש ההתארגנות לטענתו. בסונול ההסתדרות חתמה לבסוף על הסכם קיבוצי עם ההנהלה, אבל ההתחלה הייתה קשה למדי.
"הרי העובדים הם חלק בלתי נפרד מהעסק. אני רוצה להגיד לבעלי החברות: אל תנסו לשבור את ההתארגנות, עשו זאת במשותף. תנסו להרוויח מזה. אנחנו מנסים לקרב לבבות ולא להרחיק אותן", הוא אמר. עיני קרא למנהלי משאבי האנוש להפנים כי מנהלים ועובדים לא יכולים לחיות האחד בלי השני, וציין כי הדבר החשוב ביותר ביחסי העבודה הוא "כבוד, כבוד ועוד פעם כבוד".
הבטחה מנתניהו
עיני התייחס גם לסוגיית התקציב הד-שנתי, וחזר על עמדתו לפיה הוא מתנגד לתקציב שכזה אלא במקרים חריגים. עיני ציין כי הוא קיבל לאחרונה הבטחה מראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ, לפיה השניים ידונו עם עיני בסוגיה במסגרת "השולחן העגול", לפני שהיא תובא לאישור הכנסת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.