השקל נסחר היום (ג') בהיחלשות מול הדולר, יום לאחר פרסום מדד המחירים שירד ב-0.3% בפברואר וכן לאחר שבנק ישראל ממשיך להתערב בשוק גם היום. בשוק המט"ח העולמי נסחר הדולר בהיחלשות, בעוד המשקיעים ממתינים להחלטת הריבית שיפרסם הערב הפדרל ריזרב.
הדולר הוסיף 0.2% ושערו היציג נקבע ב-3.722 שקלים. האירו היציג התחזק ב-0.25% ל-5.106 שקלים. בעולם, הדולר מאבד 0.3% מול האירו ונסחר סביב 1.372 ד' לאירו.
בנק ישראל, שרכש אתמול כ-100 מיליון דולר כשהמטבע האמריקני ירד מתחת ל-3.71 שקלים, נכנס היום שוב לשוק סביב ה-3.715 שקלים. הבנק רכש במנה הראשונה כ-50 מיליון דולר דרך ברוקרים פרטיים ולא דרך הבנקים, צעד שמצביע על התערבות מתונה. אחד הסוחרים בשוק מסר ל"גלובס", כי "כאשר בנק ישראל מתערב דרך הברוקרים, הוא בעיקר מכניס הוראות קנייה וקונה סכומים קטנים יותר על פני זמן, כך שאם הוא רוצה לקנות היום 100 מיליון דולר כמו אתמול, זה עשוי לקחת כמה שעות".
ואכן, בשעות הצהריים רכש הבנק שוב כ-50 מיליון דולר והקפיץ את השער אל מעל ל-3.72 שקלים. בכך, הסתכמו רכישות פישר בשבוע האחרון בכ-400 מיליון דולר.
ה'פד' יפרסם הערב את החלטת הריבית והוא צפוי להותיר אותה על כנה, אולם עיקר תשומת הלב תופנה להודעת הריבית, בה יחפשו המשקיעים איתותים על הערכת ה'פד' אודות המצב הכלכלי של ארה"ב ופרטים על לוחות הזמנים ל"אסטרטגיית היציאה" של ה'פד' מהתערבותו בשווקים. כמו כן, יחפשו המשקיעים את 2 מילות הקסם בהחלטות הריבית האחרונות: "לתקופה ממושכת". מילים אלה חזרו על עצמן בכל החלטות הריבית מזה חודשים רבים ומעידות על כך שה'פד' ימשיך לשמור על ריבית נמוכה.
בדרך ל-3.68 שקלים?
בישראל, אמש פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, אשר ירד ב-0.3% בעוד שההערכות בשוק היו לירידה של 0.4%. בכך, האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים התמתנה ל-3.6%, בעיקר בשל המדדים הגבוהים בחודשי הקיץ אשתקד שנגרמו בשל העלאות המסים של הממשלה. אם בוחנים את תמונת האינפלציה מתחילת השנה, ניתן לראות כי המחירים ירדו ב-1%, מה שמספק לבנק ישראל מרחב תמרון להותיר גם החודש את הריבית על כנה ברמה של 1.25%.
בשוק מעריכים כי הנגיד סטנלי פישר אכן יותיר את הריבית על כנה בסוף החודש. בהחלטת הריבית הקודמת ציין בנק ישראל את ייסוף השקל כאחד הגורמים העיקריים שהניאו אותו מלהעלות את הריבית. מאז ההחלטה האחרונה, נחלש הדולר בכ-1% מול השקל ובנק ישראל התערב בשוק פעמיים בשבוע האחרון כדי לעצור את ההידרדרות.
בנק ישראל רכש אתמול, לפי ההערכות בשוק, כ-100 מיליון דולר, לאחר שבשבוע שעבר רכש סכום דומה. 2 הרכישות בוצעו סביב שער של 3.71 שקלים לדולר, מה שמזכיר את גל ההתערבויות הקודם של הבנק שנעשה סביב 3.7 שקלים. מנגד, סוחרים בשוק מציינים כי בימים האחרונים מכרו בנקים זרים כמויות מאסיביות של דולרים.
"לאחר שהדולר נכשל בפריצת ה-3.8 שקלים ושבר מטה את התמיכה ב-3.753 שקלים, חזרנו למקום בו היינו לפני 4-5 שבועות - מסחר בטווח של 3.69-3.75 שקלים", אמר לנו סוחר בשוק. "בנק ישראל חזר להתערב בשוק בעוד שמודלים (מערכות מסחר אוטומטיות) וקרנות גידור מוכרות דולרים. השורט על הדולר-שקל יימשך כל עוד הצמד מתחת ל-3.755 ש'. לא אתפלא אם נרד לבחון את רמת התמיכה ב-3.67-3.68 שקלים, שהחזיקה מעמד בחודשים האחרונים".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.