הדולר נחלש היום מעט מול השקל, בהתאם להיחלשותו בשוק המט"ח העולמי, כאשר בשוק המקומי נסחר הדולר קרוב ל"אזור ההתערבות" של בנק ישראל. בצהרי היום הודיע פישר, במסיבת עיתונאים משותפת עם ראש הממשלה ושר האוצר, כי הוא ימשיך לקדנציה שנייה בתפקיד נגיד בנק ישראל, מה שתרם גם כן לחיזוק השקל.
המטבע האמריקני איבד 0.21% ל-3.714 שקלים ומנגד האירו מוסיף 0.24% ל-5.118 שקלים. בעולם נסחר הדולר בהיחלשות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר אמש כצפוי את הריבית בארה"ב על 0-0.25%, תוך כדי שהוא חוזר על הצהרתו כי הריבית תיוותר אפסית למשך "תקופה ממושכת". הצהרה זו הפחיתה את החששות בשוק מפני העלאת ריבית בעתיד הקרוב, מה שתורם להיחלשות הדולר. המטבע האמריקני מאבד 0.2% מול האירו ונסחר סביב 1.378 ד' לאירו.
בשוק המקומי ניכרת דריכות, שכן בשבוע האחרון התערב בנק ישראל 3 פעמים כאשר הדולר ירד לכיוון ה-3.71 שקלים. הבנק רכש אתמול כ-100 מיליון דולר סביב שער 3.715 שקלים, מה שהעלה את מניין הרכישות בשבוע האחרון לכ-400 מיליון דולר. מדובר בהגברת ההתערבות, שכן בחודש ינואר כולו רכש בנק ישראל 209 מיליון דולר בלבד.
הזרים מוכרים
ההתערבות האגרסיבית של בנק ישראל מגיעה בעקבות היחלשות הדולר מרמה של כ-3.8 שקלים לכ-3.71 שקלים בפרק זמן של כ-3 שבועות בלבד. סוחרים בשוק מסרו כי לאחר שנשברה רמת התמיכה ב-3.755 שקלים, החלו מכירות מאסיביות של דולרים על ידי קרנות גידור ומודלים (מערכות מסחר אוטומטיות), כמו גם על ידי בנקים זרים.
בתוך כך, בנק ההשקעות הבריטי ברקליס מעריך כי השקל יתחזק בטווח הבינוני-ארוך, אולם בטווח הקצר הסיכון בהשקעה בשקל גדל בשל פסק הזמן שלקח בנק ישראל בהעלאות הריבית.
"בנק ישראל נסוג מרכישות הדולרים", כתבו כלכלני ברקליס בסקירה ללקוחותיהם, שהגיעה לידי "גלובס". "אחת הדרכים שלו להאט את ייסוף השקל היא שמירה על ריבית נמוכה לתקופה ממושכת יותר". בברקליס מעריכים כי הדולר ייחלש ל-3.5 שקלים עד סוף השנה ול-3.4 שקלים עד סוף 2011.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.