מנכ"לית החינוכית, יפה ויגודסקי: "אי-אפשר לאיים עליי"

עם השלמת הרפורמה ברשות השידור נערכת ויגודסקי לחידוש דיוני הרפורמה בתחנה ■ ל"גלובס" היא מספרת על החזרה למקורות ("הקמת ערוץ פעוטות ציבורי") - ולא מדברת על התפקיד הבא ("אם אלך המקום עשוי להיסגר")

רגע אחרי סיכום ההבנות לגבי הרפורמה ברשות השידור, נערכים כעת בטלוויזיה החינוכית לחידוש הדיונים בנושא הרפורמה בערוץ. על-פי גורמים באוצר, נקודת המוצא לא תהיה ההבנות שנחתמו עם עובדי רשות השידור.

מנכ"לית הטלוויזיה החינוכית, יפה ויגודסקי, טוענת מנגד כי עם קביעת התקדים שקבעו העובדים המיוצגים על-ידי ההסתדרות בשידור הציבורי, הסכמי העבודה החדשים יהיו זהים לאלה של הרשות.

במקביל מתבהר כי 100 עובדי החינוכית שאמורים לפרוש במסגרת הרפורמה יעזבו בתנאי פרישה זהים לאלה של הרשות, כאשר כל עובד שיפרוש יקבל כמיליון שקל.

בתוך כך נערכת ויגודסקי למה שנראה כקרב המאסף. בימים אלה נמשכת המתיחות בטלוויזיה החינוכית סביב מחאת מפיקים, המסרבים לעבוד כעוזרי הפקה. לדברי ויגודסקי, בחינוכית עדיין שוררת אבטלה, לא ממש סמויה.

"יש כאן עשרות אנשים שלא עובדים", אומרת ויגודסקי ל"גלובס", "יש אנשים שמנסים להשמיץ אותי, לתפור לי תיקים. למרות מכתבי האיום, אני מתכוונת להביא את החינוכית למקום שאני צריכה להביא אותה".

ויגודסקי מתייחסת לטענות של גורמים מקרב העובדים, שמדברים על הבזבזנות ויחסי האנוש הבעייתיים שלה. המנכ"לית, שסוגרת בימים אלה 7 שנים בתפקיד, לא מתרגשת ודוחה בתוקף כל טענה על התנהלות לא תקינה מבחינתה.

"אני שבעה מהניסיונות של אנשים בתחנה לעצור תהליכים על-ידי הדלפות. אני לא מפחדת", היא אומרת ל"גלובס", "הבנתי שהגעתי למטבח רותח, מי שלא מסוגל לסבול את החום שלא יכנס. אני עדיין בחום, וזה יתחמם, כי יש אנשים שייאלצו לעזוב שלא מרצונם. אני לא מתכוונת לעצור, לא מאיימים עליי בשום דרך, גם לא בתפירת תיקים".

"באתי להציל"

באחרונה נפוצו שמועות כי ויגודסקי, שמונתה ב-2003 על-ידי לימור לבנת בזמן שהיתה שרת החינוך, צפויה לקבל מינוי אחר. בין היתר דובר על יו"ר חברת החשמל ועל יו"ר רשות השידור.

"אני לא הולכת בינתיים לשום מקום", היא אומרת, אך מסייגת מעט את דבריה, "אם אלך אשאיר את המקום בצלמי. היום הטלוויזיה היא במקום אחר. יש הרבה אנשים שחזר להם הזיק, וברור להם שאם אלך המקום עשוי להיסגר. זאת למרות שהקולות שקוראים לסגור אותנו כמעט ולא קיימים כבר. לא באתי לכאן כדי שיאהבו אותי, באתי כדי להציל את הטלוויזיה החינוכית".

בימים אלה, בהם ויגודסקי נערכת לסיבוב נוסף מול עובדיה, שלאחר הרפורמה יישארו רק כ-50% מהם, היא גם שוקדת על הכנסת ערוץ 23 של החינוכית לחבילת הבסיס הדיגיטלית. היא זוכה לגיבוי של מחוקקים, ובראשם יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת אופיר אקוניס, שמבקשים להכניס את החינוכית במקום ערוץ 33 של רשות השידור.

על מנת להצדיק את נוכחותו של הערוץ הממומן מכספי משרד החינוך, החליטה ויגודסקי להחזיר חלק ניכר מפעילות החינוכית בכל הקשור להפקות הגיל הרך. המטרה היא להפוך את ערוץ 23 במהלך היום לערוץ פעוטות ציבורי, היחיד בישראל. בערב תשודר רצועת סרטי דרמה ותעודה.

"מעבר לכך", אומרת ויגודסקי, "כיום אין פעילות במשרד החינוך שלא עוברת דרך החינוכית, ובכלל זה תוכניות הכנה למורים ולתלמידים לבחינות הבגרות. גם באתר האינטרנט של החינוכית יושבים מורים און ליין ונותנים פיתרון לשאלות בנושאים שונים".

במסגרת חולשת התלמידים בנושאי שירת ימי הביניים, חוברת החינוכית לתוכניתו של שר החינוך גדעון סער, ובקרוב תעלה תוכנית בשם "אבן גבירול פינת יהודה הלוי", בהשתתפות כוכבים שחידשו באחרונה משירת ימי הביניים, ובהם ברי סחרוף, מאיר בנאי ואתי אנקרי.

במסגרת תנופת ההפקה בטלוויזיה החינוכית, ויגודסקי מינתה באחרונה את אלדד קובלנץ, איש קשת בעברו, ליועץ בתחום הפרוגרמינג והוא מסייע בבניית לוח שידורים לערוץ 23, שיתאים לעידן התחרותי, אך גם לדרישות החינוכיות.

כפי שפורסם ב"גלובס", תעלה גם תוכנית חדשה על יצירה ישראלית בהגשתו של הסופר עטור הפרסים רון לשם. כמו כן תעלה סדרה חדשה לקידום הגיוס לצה"ל שמופקת בשיתוף דובר צה"ל ותוכניות העשרה חדשות בלשון ובמתמטיקה. כמו כן, תוכניתו של יהורם גאון, "מי גאון של אבא", צפויה לשוב לעונה שנייה.

פרויקט שאפתני אחר של הטלוויזיה החינוכית בתמיכת משרד החינוך שמקודם בימים אלה הוא יצירת ספרייה דיגיטלית עם תכנים לגיל הרך, שתוקם בכל גני-הילדים ברחבי הארץ. פעילות זו אמורה לצאת לדרך כבר מספטמבר הקרוב.

"חזרנו לכור מחצבתנו", אומרת ויגודסקי, שביטלה את תוכניות הבישול השונות עליהן נמתחה ביקורת כי אינן חלק מהגשמת מטרותיה של החינוכיות, "אבל באופן אחר".